Duitslandweb logo Duitslandweb

Voorzitter Duitse industrie: 'Succes AfD schaadt imago Duitsland'

Kort nieuws - 15 augustus 2019 - Auteur: Redactie Duitslandweb

De voorzitter van het Bundesverband der deutschen Industrie (BDI), Dieter Kempf, waarschuwt voor verkiezingssuccessen van de AfD in Brandenburg en Saksen, waar op 1 september deelstaatverkiezingen zijn. 

Kempf vreest negatieve effecten voor de Duitse economie als de AfD grote winst boekt. "Successen van de AfD schaden het imago van ons land", zei hij in een interview met de kranten van de Funke Mediengruppe. Hij waarschuwt voor economische neergang en achterstand.

Duitsland heeft vakkrachten uit de hele wereld nodig, aldus de voorzitter van de BDI. "Vreemdelingenhaat en nationalisme passen niet bij een internationaal succesvolle Duitse economie." De AfD speelt ontevreden burgers tegen sociaal zwakkeren uit, zoals vluchtelingen, zegt Kempf. "Ik vind dat zeer bedenkelijk, ook omdat het geen problemen oplost."

Kempf is niet de eerste economische topman die zich tegen de AfD uitspreekt. De baas van Siemens, Joe Kaeser, deed dat eerder ook al. De AfD staat in de peilingen voor de deelsaatverkiezingen in Brandenburg op de eerste plaats, in Saksen op de tweede plaats achter de CDU. Lees meer bij Spiegel Online

Reacties

Wauters - 17 augustus 2019 10:40

Afd is een democratische partij. De economie lijdt vooral onder de handelsoorlog tussen de VSA en China. De achteruitgang geldt niet enkel voor Duitsland, dat is toch duidelijk. Meer dan een miljoen mensen uit een moslimkultuur, die zich niet aanpassen aan onze kultuur en ons dikwijls minachten en zelfs fysiek mensen belagen, vooral in Duitsland, werden door naïeve Merkel binnen gelaten. Zij zijn het die de Duitsers schaden en heren zoals Kempf, die goedkope arbeidskrachten verwacht.

Reageer
Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Economie':

Op weg naar een verloren decennium

Op weg naar een verloren decennium

Na tien gouden jaren danst de Duitse economie in 2020 op de vulkaan, schrijft econoom Carsten Brzeski.

Lees meer

Met de ogen wijd dicht

Met de ogen wijd dicht

Econoom en columnist Carsten Brzeski heeft een 'wake up call' voor de Duitse regering. Degradatie dreigt.

Lees meer

Ambitie

Ambitie

Duitsland moet op economisch vlak veel meer ambitie hebben, vindt Carsten Brzeski. En niet net als zijn zoon 'lekker chillen op de bank'.

Lees meer

Ein bisschen Rezession

Ein bisschen Rezession

Terwijl een recessie in de verte opdoemt, kijken Duitsers de andere kant op, ziet columnist Carsten Brzeski. Naar Helene Fischer.

Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger