Duitslandweb logo Duitslandweb

Neonazi wordt dorpsbestuurder in Hessen met steun SPD en CDU

Kort nieuws - 9 september 2019 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Het bericht dat de wijkraad van het buurtschap Waldsiedlung in Altenstadt (Hessen) een NPD'er als voorzitter van het dorpsbestuur heeft gekozen, heeft dit weekeinde voor veel verontwaardiging gezorgd.

Stefan Jagsch (33) is al voorzitter van de vierkoppige NPD-fractie in de gemeenteraad van Altenstadt. Maar dat hij nu door vertegenwoordigers van CDU, SPD en FDP ook tot dorpsvoorzitter in Waldsiedlung is gekozen, noemen prominente politici van die partijen onbestaanbaar en onacceptabel. CDU-secretaris-generaal Paul Ziemiak zei dat de keuze gecorrigeerd moet worden. SPD'er Lars Klingbeil noemde de benoeming onverantwoordelijk, 'Pflichts- und Geschichtsvergessen' (alsof ze de geschiedenis en de plicht die daaruit voortkomt, zijn vergeten). De extreemrechtse NPD is de partij van de neonazi's. 

Als verklaring geven de lokale politici aan dat er geen alternatieve kandidaat was. De positie was al twee maanden vacant toen Jagsch zich opwierp. "Omdat we niemand anders hebben- vooral geen jonger iemand, die met computers om kan gaan en mails kan versturen", citeert Spiegel Online een CDU'er uit de raad. Volgens dorpsbewoners is Jagsch een aardige man, die iedereen groet. Op zijn Facebookpagina draagt hij zijn extreemrechtse en neonazistische denkbeelden uit. Lees meer bij Spiegel Online

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Politiek':

Conservatieve Merz moet CDU richting gaan geven

Conservatieve Merz moet CDU richting gaan geven

De rechts-conservatieve Friedrich Merz wordt de nieuwe CDU-voorzitter. Hij krijgt een aantal lastige taken op zijn bord.

Lees meer

De Verlosser van de pandemie?

De Verlosser van de pandemie?

Karl Lauterbach is de nieuwe minister van Gezondheid. Een portret van de 'opperwaarschuwer' in de coronacrisis.

Lees meer

Olaf Scholz beëdigd als kanselier

Olaf Scholz beëdigd als kanselier

De nieuwe kanselier Scholz (SPD) vormt een nieuwe regering met de Groenen en de FDP.

Lees meer

Na 16 jaar eindigt het tijdperk-Merkel

Na 16 jaar eindigt het tijdperk-Merkel

Merkel neemt afscheid na 16 jaar als kanselier van Duitsland. Nog een keer de tijdlijn, de gifjes, de lees- en luistertips.

Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger