Duitslandweb logo Duitslandweb

Duizenden in Halle en Dresden de straat op tegen vreemdelingenhaat

Kort nieuws - 21 oktober 2019 - Auteur: Redactie Duitslandweb

In Dresden hebben zondag duizenden mensen tegen anti-islambeweging Pegida gedemonstreerd. In Halle herdachten op dezelfde dag eveneens duizenden mensen de slachtoffers van de aanslag van 9 oktober.

Pegida wilde in Dresden de oprichting van de anti-islambeweging vijf jaar geleden vieren. Voor een tegendemonstratie kwamen zondag mensen uit heel Saksen op de been, onder het motto 'Herz statt Hetze' (hart in plaats van hetze). Op 20 oktober 2014 demonstreerden de Patriotische Europäer gegen die Islamisierung des Abendlandes (Pegida) voor het eerst in Dresden. Sindsdien gaan de aanhangers elke maandagavond in de Saksische stad de straat op tegen vluchtelingen. Op het hoogtepunt begin 2015 deden daar 25.000 mensen aan mee. Volgens deskundigen neemt de betekenis van Pegida af en is ze inmiddels deel van een extreem-rechts netwerk, schrijft de FAZ.  

In Halle herdachten duizenden mensen tijdens een concert op de Marktplatz zondag de slachtoffers van de aanslag bij een synagoge op 9 oktober. Daar vermoordde een rechts-extremist twee mensen. Onder het motto #HalleZusammen demonstreerden de concertbezoekers tegen haat en voor tolerantie. Lees meer bij FAZ.net, Spiegel Onlinetagesschau.de en Süddeutsche.de 

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Maatschappij':

De Kerst-moslim

De Kerst-moslim

Kerst heeft in Duitsland de potentie net zo beladen te worden als Sinterklaas in Nederland, constateert columnist Merlijn Schoonenboom.

Lees meer

Jaaroverzicht Duitsland 2019

Jaaroverzicht Duitsland 2019

Klimaatprotest, bezorgdheid over extreem-rechts, 30 Jahre Mauerfall: een terugblik op Duitsland in 2019.

Lees meer

Een Duitse Babi Pangang

Een Duitse Babi Pangang

Vietnamees eten kun je wel rekenen tot het cultuurgoed van Berlijn, net zo goed als Currywurst, vindt Merlijn Schoonenboom.

Lees meer

Omas gegen Rechts: ‘Geen botox maar levenservaring’

Omas gegen Rechts: ‘Geen botox maar levenservaring’

Met een lezing in Amsterdam wil de Duitse protestbeweging Nederlandse 'oma's' inspireren.

Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger