Duitslandweb logo Duitslandweb

Duizenden boeren in Duitsland protesteren tegen milieuregels

Kort nieuws - 22 oktober 2019 - Auteur: Redactie Duitslandweb

In meerdere steden in Duitsland gaan boeren vandaag de straat op om te demonstreren tegen nieuwe milieumaatregelen. Het grootste protest is in Bonn, waar 10.000 boeren worden verwacht. Net als bij de boerenprotesten in Nederland komen actievoerders met hun tractor. 

Het boerenprotest richt zich in het bijzonder tegen het Agrarpaket, de nieuwe milieumaatrelegen van de bondsregering voor de agrarische sector. Daarin staat onder andere dat het gebruik van onkruidverdelger glyfosaat moet worden teruggedrongen, er een label voor dierenwelzijn moet komen en dat er meer aan insectenbescherming moet worden gedaan. Ook bekritiseren de boeren de aanscherping van de mestnorm.

Volgens de boeren is de strengere wetgeving nauwelijks bij te benen en ze vrezen dat die familiebedrijven in gevaar brengt. De boeren zijn het zat om door de politiek als boeman te worden gezien, schrijft nieuwssite Tagesschau. In Bonn demonstreren de boeren bij het ministerie van Landbouw met zo'n 1000 tractoren. Die veroorzaken overlast in het verkeer, is te zien op een video van RTL West. Andere protesten vinden vandaag onder meer plaats in Hannover, München, Berlijn, Stuttgart en Freiburg. Sinds een aantal weken voeren Duitse boeren ook al een stil protest, door groene, houten kruizen op hun velden te plaatsenLees meer bij Tagesschau en Agrarheute

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Maatschappij':

Dansverbod Goede Vrijdag: verplichte ingetogenheid

Dansverbod Goede Vrijdag: verplichte ingetogenheid

In Duitsland mag op Goede Vrijdag niet worden gefeest. Het 'Tanzverbot' is omstreden.


Lees meer

Midden in Düsseldorf ligt een klein stukje Japan

Midden in Düsseldorf ligt een klein stukje Japan

Na de Tweede Wereldoorlog kwamen veel Japanners voor werk naar Düsseldorf en dat is goed zichtbaar in de stad.


Lees meer

Duitsland legaliseert gebruik van cannabis

Duitsland legaliseert gebruik van cannabis

Wiet roken wordt voor volwassenen legaal in Duitsland. Vanaf 1 april is bezit en gebruik van cannabis niet langer strafbaar, al zijn er veel voorwaarden.


Lees meer

Protest in het bos: Grünheide verzet zich tegen Tesla

Protest in het bos: Grünheide verzet zich tegen Tesla

De Tesla-fabriek bij Berlijn is na een aanslag tijdelijk dicht. De Gigafactory roept al langer weerstand op. Activisten distantiëren zich van het geweld.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger