Duitslandweb logo Duitslandweb

Duitsland komt toezegging aan Italië over drenkelingen niet na

Kort nieuws - 5 december 2019 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Duitsland heeft de bootvluchtelingen die het land zou overnemen van Italië, nog steeds niet opgehaald. Dat heeft het journalistencollectief Investigate Europe ontdekt. 

De Duitse regering zou maximaal 14 mensen opvangen die eind juni uit zee zijn gered door het schip Sea Watch 3 van de Duitse kapitein Carola Rackete. Dat schip mocht niet aanleggen van de Italiaanse regering Salvini en zocht twee weken naar een plek waar de drenkelingen van boord konden. Rackete meerde uiteindelijk aan in Lampedusa en werd gearresteerd. Dat leidde in Duitsland tot veel verontwaardiging. De regering zegde toe maximaal 14 van de mensen aan boord in Duitsland in de procedure toe te laten en riep andere landen op ook mensen op te vangen. Nederland deed niet mee. 

Vijf maanden later zitten de vluchtelingen die naar Duitsland mochten, nog steeds te wachten in een bewaakt opvangkamp zonder aanspraak op voorzieningen en zakgeld, terwijl de andere vluchtelingen van de Sea Watch al naar Luxemburg, Frankrijk, Finland of Portugal zijn gebracht. Lees meer bij Tagesspiegel

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer:

De Kerst-moslim

De Kerst-moslim

Kerst heeft in Duitsland de potentie net zo beladen te worden als Sinterklaas in Nederland, constateert columnist Merlijn Schoonenboom.

Lees meer

Jaaroverzicht Duitsland 2019

Jaaroverzicht Duitsland 2019

Klimaatprotest, bezorgdheid over extreem-rechts, 30 Jahre Mauerfall: een terugblik op Duitsland in 2019.

Lees meer

Een Duitse Babi Pangang

Een Duitse Babi Pangang

Vietnamees eten kun je wel rekenen tot het cultuurgoed van Berlijn, net zo goed als Currywurst, vindt Merlijn Schoonenboom.

Lees meer

Omas gegen Rechts: ‘Geen botox maar levenservaring’

Omas gegen Rechts: ‘Geen botox maar levenservaring’

Met een lezing in Amsterdam wil de Duitse protestbeweging Nederlandse 'oma's' inspireren.

Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger