Duitslandweb logo Duitslandweb

Ruim 12 miljard D-mark nog niet ingewisseld

Kort nieuws - 16 december 2019 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Het is al bijna 18 jaar geleden dat de euro werd ingevoerd, maar toch zijn 12,46 miljard D-marken nog niet omgewisseld in euro's, laat de Duitse nationale bank Bundesbank weten. 

De D-marken die nog in omloop zijn, hebben samen een waarde van 6,37 miljard euro. Jaarlijks wordt nog 70 tot 90 miljoen D-mark ingeleverd, aldus de Bundesbank. Het gaat vaak om bij toeval gevonden geld, dat ergens op een zolder of in een la lag. Ook juist grotere bedragen - briefjes van 100, 200, 500 en 1000 mark - ontbreken nog. In Duitsland kan het oude munt- en briefgeld onbeperkt worden ingeleverd. In Nederland kunnen briefjes 'slechts' tot 2032 worden ingeleverd; muntgeld wordt al sinds 2006 niet meer omgewisseld. Lees meer bij Tagesschau

Lees ook dit verhaal uit het Duitslandweb-archief, over de liefde van Duitsers voor hun nationale munt: De magische aura van de D-mark

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Economie':

Soapserie 'investeren met de schuldenrem'

Soapserie 'investeren met de schuldenrem'

Wat een misdaadserie gemeen heeft met de Berlijnse politiek legt econoom Carsten Brzeski uit in zijn nieuwe column.


Lees meer

De Duitse e-auto wacht op de parking

De Duitse e-auto wacht op de parking

Voor de Duitse autosector zijn de gouden jaren achter de rug, schrijft econoom Brzeski. De Duitse automakers gooien het roer om.


Lees meer

Duitsland wordt traag en oud

Duitsland wordt traag en oud

Duitsland vergrijst sneller dan veel andere Europese landen. De economische gevolgen daarvan zijn ingrijpend, aldus econoom Brzeski.


Lees meer

E-auto centraal op autobeurs IAA

E-auto centraal op autobeurs IAA

De autoshow IAA in München geeft een hoofdrol aan de e-auto, maar de modellen waarvan de Duitse merken het moeten hebben, hebben nog steeds een verbrandingsmotor.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger