Duitslandweb logo Duitslandweb

Söders roep om nieuwe ministers vindt geen gehoor

Kort nieuws - 7 januari 2020 - Auteur: Redactie Duitslandweb

CSU-leider Markus Söder heeft in een kranteninterview zondag gepleit voor een verjonging van de ministersploeg in Berlijn. Net als bij voetbal zou het kabinet in de tweede helft frisse krachten moeten inbrengen. Merkel heeft via haar woordvoerder laten weten goed samen te werken met al haar ministers en geen noodzaak voor verandering te zien, temeer daar er veel lopende projecten zijn.

Ook andere politici reageren korzelig op het ballonnetje van Söder. Wel was het interview voer voor discussie tijdens de partijbijeenkomst (Klausurtagung) van de Beierse christen-democraten in Seeon. Daar wordt verder gesproken over maatregelen die de binnenlandse veiligheid moeten verbeteren. Ook wil de CSU het Defensie-budget verhogen.

Ook andere partijen houden rond Driekoningen een bijeenkomst om de lijnen voor het komende jaar uit te zetten. Bij de Groenen durven ze weer te denken aan regeringsdeelname, nu de partij al zo lang goed scoort in de peilingen, schrijven Duitse media. De liberale FDP hoopt terug te krabbelen door teleurgestelde SPD'ers voor zich te winnen. De partij wil op de vooravond van 1 mei (Dag van de Arbeid) gaan flyeren bij fabriekspoorten, kondigde Lindner volgens Der Tagesspiegel aan. Lees meer bij Tagesspiegel  en bij Tagesschau

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Politiek':

Soapserie 'investeren met de schuldenrem'

Soapserie 'investeren met de schuldenrem'

Wat een misdaadserie gemeen heeft met de Berlijnse politiek legt econoom Carsten Brzeski uit in zijn nieuwe column.


Lees meer

Bondsdagleden krijgen boetes voor wangedrag

Bondsdagleden krijgen boetes voor wangedrag

Parlementariërs die zich misdragen, worden in Duitsland strenger bestraft dan in Nederland.


Lees meer

Een 'Sternstunde' voor Duitsland

Een 'Sternstunde' voor Duitsland

Sternstunde, een mooi en onvertaalbaar woord voor wat er nu gebeurt in Duitsland, tenminste dat hoopt columniste Inge Jooris.


Lees meer

Partij BSW van Wagenknecht mikt ook op AfD-kiezers

Partij BSW van Wagenknecht mikt ook op AfD-kiezers

Sahra Wagenknecht, tot voor kort prominent Linke-politicus, heeft haar eigen partij BSW opgericht. Die is te typeren als links-conservatief.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger