Duitslandweb logo Duitslandweb

CSU ziet partijcongres als laatste kans

Kort nieuws - 10 september 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb

De christendemocratische CSU in Beieren, de zusterpartij van de CDU, probeert uit alle macht om dit weekend tijdens het partijcongres de stemming ten goede te keren. De CDU/CSU staat in de peilingen op een tweede plaats, na de SPD.

De Beierse minister-president Markus Söder, die zelf graag lijsttrekker en Kanzlerkandidat van de christendemocraten was geweest, benadrukte dat dit weekeinde de laatste kans is om bij te sturen en de neergaande trend in de peilingen te stoppen.

Vrijdag presenteert lijsttrekker Armin Laschet (CDU) een veiligheidsagenda, die Söder op het partijcongres in Nürnberg zal ondersteunen. Veiligheid en stabiliteit zijn de thema's waar de Union mee wil scoren. De christendemocraten waarschuwen dat zonder hen een links kabinet dreigt dat deze stabiliteit zal ondermijnen. Zaterdag is Laschet te gast op het congres van de zusterpartij. En zondag is het tweede grote tv-debat 'Das Triell' op de publieke omroep.

Eensgezindheid willen de zusterpartijen uitstralen, maar ondertussen kan de CSU-partijtop het niet laten te benadrukken dat de peilingen beter waren geweest als niet Laschet maar Söder de lijsttrekker was.

Overigens is ook de CSU in Beieren in de peilingen onder de belangrijke grens van dertig procent gedoken. Tagesschau tekende op dat de campagneteams in Beieren merken dat sommige kiezers de aanvallen van Söder op Laschet niet waarderen. Ook de strenge coronapolitiek van Söder blijkt bij de achterban niet altijd goed te vallen. Söder kreeg daarvoor wel veel steun, maar niet zozeer van de eigen achterban, schrijft Tagesschau. Lees meer bij Tagesschau en bij Der Tagesspiegel (peilingen)

 

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Verkiezingen 2021':

2G als alternatief voor de lockdown

2G als alternatief voor de lockdown

Na Hamburg voeren steeds meer deelstaten versoepelingen door waar alleen gevaccineerden en genezenen van kunnen profiteren.

Lees meer

Verkiezingsthema: Digitalisering

Verkiezingsthema: Digitalisering

De coronacrisis toonde pijnlijk aan hoe erg Duitsland digitaal achterloopt. Wat willen de partijen eraan doen?

Lees meer

Verkiezingsthema: Sociale ongelijkheid

Verkiezingsthema: Sociale ongelijkheid

Ondanks dat Duitsland een van de rijkste landen van Europa is, kampt het met grote sociale ongelijkheid.

Lees meer

Verkiezingen: Lijsttrekkers FDP, AfD en Die Linke

Verkiezingen: Lijsttrekkers FDP, AfD en Die Linke

De kleine Duitse partijen spelen een belangrijke rol in de politiek. Dit zijn hun lijsttrekkers.

Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger