Duitslandweb logo Duitslandweb

Duitse regering wil boeren met miljard euro ondersteunen

Kort nieuws - 30 januari 2020 - Auteur: Redactie Duitslandweb

De regeringspartijen CDU/CSU en SPD zijn het in een speciaal topoverleg eens geworden over extra steun voor de boeren. De bondsregering wil de komende vier jaar een miljard euro uittrekken voor de agrarische sector. 

Het geld moet de boeren helpen met de gevolgen van de strengere mestverordening en andere voorschriften uit het Agrarpaket. Dat is een maatregelenpakket van de regering met strengere milieu-eisen voor de agrarische sector. De overheidssteun is een reactie op het boerenprotest van de afgelopen maanden. De boeren vrezen dat hun bedrijven door de milieumaatregelen binnenkort niet meer economisch rendabel zijn en vinden dat ze onterecht als boeman worden neergezet. 

Door de intensieve veehouderij en het gebruik van grote hoeveelheden mest zijn de nitraatgehaltes in het Duitse grondwater te hoog. De bodem kan de stikstof uit de mest maar beperkt opnemen, de rest komt in het grondwater terecht. Duitsland voldoet al jaren niet aan de eis van de Europese Commissie voor schoner grondwater. De Commissie heeft Duitsland daarvoor aangeklaagd bij het Europees Gerechtshof.  

De regeringssteun kan bijvoorbeeld worden gebruikt voor nieuwe mestvergistingsinstallaties, aldus CSU-leider Söder. Ook wordt het makkelijker voor boeren om subsidies te krijgen voor uitkeringen bij werktijdverkorting. Lees meer bij mdr.de

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Politiek':

Soapserie 'investeren met de schuldenrem'

Soapserie 'investeren met de schuldenrem'

Wat een misdaadserie gemeen heeft met de Berlijnse politiek legt econoom Carsten Brzeski uit in zijn nieuwe column.


Lees meer

Bondsdagleden krijgen boetes voor wangedrag

Bondsdagleden krijgen boetes voor wangedrag

Parlementariërs die zich misdragen, worden in Duitsland strenger bestraft dan in Nederland.


Lees meer

Een 'Sternstunde' voor Duitsland

Een 'Sternstunde' voor Duitsland

Sternstunde, een mooi en onvertaalbaar woord voor wat er nu gebeurt in Duitsland, tenminste dat hoopt columniste Inge Jooris.


Lees meer

Partij BSW van Wagenknecht mikt ook op AfD-kiezers

Partij BSW van Wagenknecht mikt ook op AfD-kiezers

Sahra Wagenknecht, tot voor kort prominent Linke-politicus, heeft haar eigen partij BSW opgericht. Die is te typeren als links-conservatief.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger