Opmerkelijk: Toename miljardairs ondanks crisis
Supermarktmagnaten bovenaan lijst rijkste Duitsers

Achtergrond - 12 oktober 2011

Een crisisje hier, een crisisje daar, het lijkt de allerrijksten in Duitsland nauwelijks te raken. Sterker nog, het afgelopen jaar is het aantal Duitse miljardairs zelfs gestegen van 91 naar 108. Dit blijkt uit de door Manager Magazin gepubliceerde ranglijst ‘De 500 rijkste Duitsers van 2011’.

Opmerkelijk: Toename miljardairs ondanks crisis
© Flickr.com/Public Domain Photos/cc

De traditionele lijstaanvoerder is de 91-jarige Aldi-tycoon Karl Albrecht met een geschat vermogen van een slordige 17,2 miljard euro. Zijn vorig jaar overleden broer en mede-oprichter van het supermarktconcern Theo Albrecht, liet zijn kapitaal na aan zijn twee zoons. Die bezetten nu samen de tweede plek. De top drie wordt gecompleteerd door een andere supermarktoprichter, Dieter Schwarz, die Lidl bezit.

De rijkste vrouw van Duitsland is BMW-erfgename Susanne Klatten. Zij is terug te vinden op plaats 5 en is daarmee de sterkste stijger van het afgelopen jaar. Haar rijkdom nam in een jaar tijd toe met ruim een miljard euro. Naast de bezitters van Aldi en Lidl hoeft zij alleen nog de familie Otto (vierde plaats) van het gelijknamige postorderbedrijf voor zich te dulden.

Dat de topvermogens in Duitsland helemaal niets voelen van de crisis is ook weer niet waar. In 2008 waren de 100 rijkste Duitsers gezamenlijk goed voor 324,6 miljard euro. Nu is datzelfde aantal nog maar goed voor ‘slechts’ 307,4 miljard euro.

Ieder jaar openbaart Manager Magazin, evenals de Quote in Nederland, een lijst met de 500 meest vermogende personen van Duitsland. De resultaten zijn gebaseerd op cijfers van onder meer vermogensbeheerders, bankdirecteuren en de rijken zelf.

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger