Duitslandweb logo Duitslandweb

Aantal antisemitische misdrijven in Duitsland toegenomen

Kort nieuws - 11 mei 2020 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Het aantal antisemitische misdrijven in Duitsland is vorig jaar gestegen. Dat blijkt uit informatie van het ministerie van Binnenlandse Zaken die de krant Welt am Sonntag in handen kreeg.

In 2019 zijn ongeveer 2000 antisemitische misdrijven tegen Joden en Joodse instellingen gepleegd. Dat zijn er meer dan in 2018, toen waren het er 1799. Een van de aanslagen vorig jaar was die op de synagoge in Halle op 9 oktober 2019, tijdens de Joodse feestdag Jom Kippoer, Grote Verzoendag.

De cijfers komen uit het jaarverslag 2019 over politiek gemotiveerde misdrijven in Duitsland, die het ministerie dinsdag zal presenteren. Daarin staat dat het totaal aantal politiek gemotiveerde misdrijven na twee jaar van afname in 2019 weer is toegenomen, naar 41.000. Het plegen van strafbare feiten nam in zowel rechtse als linkse kringen toe, net als haatzaaierij op internet. Geweld tegen vluchtelingen- en asielzoekerscentra bleef op een relatief laag niveau. In sommige deelstaten was het aantal politiek gemotiveerde delicten fors hoger, zoals in Thüringen en Brandenburg. Lees meer bij Tagesschau

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Maatschappij':

De nazivergelijking

De nazivergelijking

Fietsend op de stoep in Berlijn hoort Merlijn Schooneboom het zichzelf tot zijn schrik op een onbewaakt ogenblik mompelen: 'Nazi'.

Lees meer

Warum, wieso: faxen Duitsers nog zoveel?

Warum, wieso: faxen Duitsers nog zoveel?

Juridische zaken en medische gegevens worden in Duitsland nog vaak per fax verstuurd. Waarom? Aflevering 6: de fax

Lees meer

De dorpsrappers

De dorpsrappers

'In de rustieke straat van onze Kita is een sneeuwwitte villa verrezen, inclusief fontein, zwembad en een zwarte Porsche voor de deur.'

Lees meer

Internationale Vrouwendag: Deze vrouwen vielen ons op

Internationale Vrouwendag: Deze vrouwen vielen ons op

Meer over 'Weltfrauentag' - en de schijnwerper op vijf vrouwen die ons opvielen afgelopen jaar.

Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger