Duitslandweb logo Duitslandweb

Stevige toename rechtse en antisemitische misdrijven

Kort nieuws - 19 augustus 2020 - Auteur: Redactie Duitslandweb

In het eerste halfjaar van 2020 zijn in Duitsland 9300 rechts gemotiveerde misdrijven gepleegd en 876 met een antisemitisch motief. Een opvallende stijging ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

Het aantal rechtse en antisemitische delicten is in het eerste halfjaar van 2020 sterk toegenomen, blijkt uit cijfers van de bondsregering. In totaal werden er in Duitsland in deze periode 9305 rechts gemotiveerde misdrijven gepleegd. Dat zijn er 700 meer dan in het eerste halfjaar van 2019. Het aantal antisemitische delicten is in deze periode met 177 toegenomen tot 876. De gemelde aantallen zullen uiteindelijk nog hoger uitvallen omdat veel delicten nog niet door de politie zijn geregistreerd, meldt der Tagesspiegel.

Onder de geregistreerde misdrijven vallen ook 390 geweldsdelicten. Het meest ingrijpend was de aanslag in Hanau van 19 februari, waarbij een 43-jarige man negen mensen met een migratieachtergrond, zijn eigen moeder en tot slotte zichzelf van het leven beroofde. In totaal raakten er in het eerste halfjaar 148 mensen gewond bij rechtsgemotiveerde aanvallen, iets minder dan de 179 in het eerste halfjaar van 2019. Bij antisemitische geweldsdelicten raakten dit jaar veertien mensen gewond. In dezelfde periode vorig jaar waren dat er tien. Lees meer bij der Tagesspiegel

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Maatschappij':

Dansverbod Goede Vrijdag: verplichte ingetogenheid

Dansverbod Goede Vrijdag: verplichte ingetogenheid

In Duitsland mag op Goede Vrijdag niet worden gefeest. Het 'Tanzverbot' is omstreden.


Lees meer

Midden in Düsseldorf ligt een klein stukje Japan

Midden in Düsseldorf ligt een klein stukje Japan

Na de Tweede Wereldoorlog kwamen veel Japanners voor werk naar Düsseldorf en dat is goed zichtbaar in de stad.


Lees meer

Duitsland legaliseert gebruik van cannabis

Duitsland legaliseert gebruik van cannabis

Wiet roken is voor volwassenen legaal in Duitsland. Sinds 1 april is bezit en gebruik van cannabis niet langer strafbaar, al zijn er veel voorwaarden.


Lees meer

Protest in het bos: Grünheide verzet zich tegen Tesla

Protest in het bos: Grünheide verzet zich tegen Tesla

De Tesla-fabriek bij Berlijn is na een aanslag tijdelijk dicht. De Gigafactory roept al langer weerstand op. Activisten distantiëren zich van het geweld.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger