Duitslandweb logo Duitslandweb

Rellen en plunderingen in Stuttgart

Kort nieuws - 22 juni 2020 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Honderden relschoppers in de Duitse stad Stuttgart hebben in de nacht van zaterdag op zondag winkels geplunderd, de politie belaagd en politiewagens gesloopt.

De vlam sloeg onverwacht in de pan, volgens de politie, na een drugscontrole bij een 17-jarige in de Schlossgarten, een plek waar veel jongeren samenkomen. Honderden aanwezigen schaarden zich achter de jongen die gecontroleerd werd en bekogelden de politie met stenen en flessen. Volgens de politie raakten 19 agenten gewond en werden 24 aanhoudingen verricht. Volgens de politie gaat het om mensen uit de 'party- en eventscene', die het stoer vinden het geweld te filmen en via social media te verspreiden.

Ondanks de snel opgetrommelde extra politie zagen de relschoppers kans tientallen etalages in een belangrijke winkelstraat te vernielen en winkels te plunderen. Journalisten, politie en politici spraken zondag hun verbijstering uit over de ravage die werd aangericht. Bondspresident Steinmeier nam het maandagmorgen nadrukkelijk op voor de politie. Agenten zorgen voor veiligheid op straat en vechten moedig tegen haat en geweld, zei Steinmeier. "Ze verdienen ons respect en onze steun als ze bruut aangevallen worden." Lees meer bij Süddeutsche Zeitung

Tags: Stuttgart, rellen

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Maatschappij':

Een zeer Duits syndroom

Een zeer Duits syndroom

Columnist Merlijn Schoonenboom verdiept zich in het fenomeen van een verzonnen joodse identiteit.


Lees meer

'Hamburgse Banksy' hangt overal bordjes op

'Hamburgse Banksy' hangt overal bordjes op

Honderden gebaksbordjes met kritische teksten hangen inmiddels in heel Hamburg. De kunstenares blijft liever anoniem.


Lees meer

Warum, Wieso: Noemen Duitsers een meer ‘ein See’

Warum, Wieso: Noemen Duitsers een meer ‘ein See’

Duitsers noemen een meer 'See' en een zee 'Meer'. Nederlanders doen het precies andersom. Hoe zit dat? We doken in deze taalkwestie.


Lees meer

Duitsland worstelt met academische vrijheid

Duitsland worstelt met academische vrijheid

De grenzen van de academische vrijheid staan in Nederland en in Duitsland ter discussie. Cancellen is ongewenst, maar desinformatie verspreiden is dat ook.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger