Duitslandweb logo Duitslandweb

Relschoppers Stuttgart veroordeeld tot 2,5 jaar cel

Kort nieuws - 11 november 2020 - Auteur: Redactie Duitslandweb

De rechter heeft twee mannen van 18 en 19 jaar die afgelopen zomer hebben meegedaan aan de rellen in Stuttgart, veroordeeld tot twee en en half jaar gevangenisstraf. De mannen hebben zich schuldig gemaakt aan openlijke geweldpleging.

De 18-jarige man bekende in de rechtbank in Stuttgart dat hij tijdens de rellen de ruiten van een politieauto heeft gesloopt. De rechtbank heeft de man veroordeeld volgens het jeugdstrafrecht, omdat hij voor de Duitse wet nog een tiener is. Toch is de opgelegde straf veel hoger dan de eis van de openbare aanklager, die een voorwaardelijke straf eiste.

Ook een 19-jarige man werd veroordeeld tot twee en een half jaar gevangenisstraf, ditmaal in overeenstemming met de eis van het Openbaar Ministerie. Ook hij zou een politievoertuig zwaar hebben beschadigd. 

In juni hebben honderden relschoppers in Stuttgart winkels geplunderd, de politie belaagd en politiewagens gesloopt. Volgens de politie raakten 19 agenten gewond. Het waren de eerste twee openbare processen na de relnacht van afgelopen zomer. Naar verwachting zullen er in verband met de rellen in Stuttgart nog tot ongeveer 100 processen volgen. Lees meer bij SWR en Der Spiegel

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Maatschappij':

Een zeer Duits syndroom

Een zeer Duits syndroom

Columnist Merlijn Schoonenboom verdiept zich in het fenomeen van een verzonnen joodse identiteit.


Lees meer

'Hamburgse Banksy' hangt overal bordjes op

'Hamburgse Banksy' hangt overal bordjes op

Honderden gebaksbordjes met kritische teksten hangen inmiddels in heel Hamburg. De kunstenares blijft liever anoniem.


Lees meer

Warum, Wieso: Noemen Duitsers een meer ‘ein See’

Warum, Wieso: Noemen Duitsers een meer ‘ein See’

Duitsers noemen een meer 'See' en een zee 'Meer'. Nederlanders doen het precies andersom. Hoe zit dat? We doken in deze taalkwestie.


Lees meer

Duitsland worstelt met academische vrijheid

Duitsland worstelt met academische vrijheid

De grenzen van de academische vrijheid staan in Nederland en in Duitsland ter discussie. Cancellen is ongewenst, maar desinformatie verspreiden is dat ook.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger