Duitslandweb logo Duitslandweb

Duitsland wil meer gelijkwaardigheid van vrouwen en mannen

Kort nieuws - 9 juli 2020 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Met een nieuwe nationale Gleichstellungsstrategie wil de bondsregering zorgen voor meer gelijke kansen voor vrouwen en mannen. Zo moeten meer vrouwen in leidende posities terecht komen en moet het makkelijker worden werk en gezin te combineren.

Minister van Gezinszaken Giffey (SPD) noemt de nieuwe strategie een mijlpaal. Daarmee is het creëren van gelijke kansen voor vrouwen en mannen niet alleen meer een zaak van haar ministerie, maar ook van de andere ministeries. De nationale strategie moet ervoor zorgen dat in nieuwe wetten en overheidsprogramma's rekening wordt gehouden met de gelijkwaardigheid van vrouwen en mannen. Daarbij gaat het bijvoorbeeld om hoeveel mensen verdienen, de positie van sociale beroepen en het combineren van werk, zorg en gezin. Ook moeten de carrièrekansen voor vrouwen verbeteren. Nog steeds is het loonverschil tussen mannen en vrouwen in Duitsland meer dan 20 procent. Lees meer bij tagesschau.de en Zeit Online

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Maatschappij':

De aanslag

De aanslag

Moet je politieke woede wel kanaliseren, vraagt Merlijn Schoonenboom zich af na de bestorming van het Capitool, en eerder de Rijksdag.

Lees meer

Tijdlijn jaaroverzicht Duitsland in 2020

Tijdlijn jaaroverzicht Duitsland in 2020

Terugblik op dit uitzonderlijke jaar met een interactieve tijdlijn.

Lees meer

75 jaar vrijheid: herdenken met een #hashtag

75 jaar vrijheid: herdenken met een #hashtag

Duitsland en Nederland moesten door de coronapandemie individueel en digitaal stilstaan bij het jubileumjaar.

Lees meer

De snelheid

De snelheid

Als Merlijn Schoonenboom vanuit Duitsland Nederland binnenrijdt, voelt de snelweg voor hem steeds weer als een overlevingsparcours.

Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger