Duitslandweb logo Duitslandweb

Polen weert Duitse ambassadeur

Kort nieuws - 26 augustus 2020 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Al in juli had de nieuw aangestelde Duitse ambassadeur in Polen moeten aantreden. Toch komt Arndt Freytag von Loringhoven tot op heden het land niet in. Volgens Poolse media komt dit door zijn familieachtergrond.

Arndt Freytag von Loringhoven wacht inmiddels al maanden op de accreditatie om in Warschau aan de slag te kunnen gaan. De nieuwe ambassadeur had eigenlijk al in juli -na het vertrek van zijn voorganger- aan het werk gemoeten, maar hij wacht nog steeds op toestemming van het Poolse ministerie van Buitenlandse Zaken.

Weekblad Der Spiegel berichtte dinsdag dat volgens Poolse media het lange wachten een politieke achtergrond heeft. Jaroslaw Kaczynski, de voorzitter van de nationaalconservatieve regeringspartij PiS, zou volgens Poolse kranten bezwaar hebben tegen de aanstelling van de diplomaat. De familieachtergrond van de ambassadeur zou hieraan ten grondslag liggen. De vader van Freytag von Loringhoven is in 1944 en 1945 als adjudant in Hitlers Führerbunker werkzaam geweest.

In verschillende Poolse media wordt de rol van de vader van de ambassadeur uitvoerig behandeld, schrijft Der Spiegel. Het rechts-nationalistische tijdschrift Najwyzszy Czas kopte volgens Der Spiegel onlangs: "Merkels geschenk aan de Polen: Hitler's adjudant wordt ambassadeur in Warschau". Lees meer bij Der Spiegel

Reacties

Darek - 27 augustus 2020 10:24

En terecht.

Reageer
Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Duitsland en Europa':

Duitsland en de Europese verkiezingen 2024

Duitsland en de Europese verkiezingen 2024

Wat vinden Duitsers van de EU? Welke Duitse partijen doen mee aan de Europese verkiezingen? We zetten het in dit factsheet op een rij.


Lees meer

Podcast: De Duitse rol in Europa

Podcast: De Duitse rol in Europa

Welke rol speelt Duitsland in de EU sinds het aantreden van kanselier Scholz? Daarover vertelt Ton Nijhuis, directeur van het Duitsland Instituut, in deze podcast.


Lees meer

Vaccinatie-advies in Duitsland voor tekenziekte TBE

Vaccinatie-advies in Duitsland voor tekenziekte TBE

In delen van Duitsland is het risico op ziekte na een tekenbeet zo groot, dat vaccinatie wordt aangeraden.


Lees meer

Duitse regering ruziet over verbod verbrandingsmotor

Duitse regering ruziet over verbod verbrandingsmotor

De Duitse FDP trok tot verbijstering van Brussel de steun in aan het EU-verbod op de productie van diesel- en benzineauto's. Wat is er aan de hand?


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger