Duitslandweb logo Duitslandweb

'Aanslag begin oktober in Dresden heeft islamistische achtergrond'

Kort nieuws - 22 oktober 2020 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Een aanslag die op 4 oktober in Dresden heeft plaatsgevonden, heeft waarschijnlijk een radicaal-islamistische achtergrond, meldt de Duitse justitie. Bij de aanslag werd een Duitse toerist met een keukenmes gedood, een ander raakte gewond. Dinsdag werd een 20-jarige Syriër gearresteerd.

De procureur-generaal heeft de zaak inmiddels overgenomen. Dat gebeurt onder meer als het om een terreurdaad gaat. De onderzoekers gaan uit van een radicaal-islamistische achtergrond, heeft een woordvoerder van de Bundesanwaltschaft bevestigd. 

De 20-jarige man die dinsdag voor de aanslag is gearresteerd, is volgens informatie van Der Spiegel een Syriër die bij de veiligheidsinstanties in Saksen bekend is als Gefährder, iemand van wie mogelijk een terroristische dreiging uitgaat. De verdachte zou een afgewezen asielzoeker zijn die in 2015 naar Duitsland kwam en al eerder voor verschillende misdrijven is veroordeeld. Hij zou onder meer mensen voor IS hebben geronseld. Verschillende politici uiten nu kritiek op de veiligheidsinstanties in Saksen, die de man niet goed in de gaten hebben gehouden. Lees meer bij tagesspiegel.de en Der Spiegel

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Maatschappij':

De nazivergelijking

De nazivergelijking

Fietsend op de stoep in Berlijn hoort Merlijn Schooneboom het zichzelf tot zijn schrik op een onbewaakt ogenblik mompelen: 'Nazi'.

Lees meer

Warum, wieso: faxen Duitsers nog zoveel?

Warum, wieso: faxen Duitsers nog zoveel?

Juridische zaken en medische gegevens worden in Duitsland nog vaak per fax verstuurd. Waarom? Aflevering 6: de fax

Lees meer

De dorpsrappers

De dorpsrappers

'In de rustieke straat van onze Kita is een sneeuwwitte villa verrezen, inclusief fontein, zwembad en een zwarte Porsche voor de deur.'

Lees meer

Internationale Vrouwendag: Deze vrouwen vielen ons op

Internationale Vrouwendag: Deze vrouwen vielen ons op

Meer over 'Weltfrauentag' - en de schijnwerper op vijf vrouwen die ons opvielen afgelopen jaar.

Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger