Duitslandweb logo Duitslandweb

Miljardenverlies Lufthansa nog erger dan verwacht

Kort nieuws - 5 november 2020 - Auteur: Redactie Duitslandweb

De verliezen van de Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa zijn een stuk groter dan verwacht. Voor 2020 is het verlies nu al meer dan 5 miljard euro.

In het derde kwartaal, tussen juli en september, was het verlies meer dan 2 miljard euro. Dat dit kwartaal zo zou tegenvallen, hadden analisten niet verwacht. Zij hadden rekening gehouden met 1,6 miljard euro verlies. Dat het zoveel groter is, komt niet alleen doordat er zoveel minder gevlogen wordt, maar ook door afschrijvingen van vliegtuigen die nu aan de grond staan en door financiële transacties voor de afdekking van brandstofprijzen. 

Het verlies voor het hele jaar 2020 is nu 5,6 miljard euro. De omzet stortte door de coronacrisis in: in 2019 was die nog 10,1 miljard euro, nu 2,7 miljard, een daling van 74 procent. Er moest ook veel personeel vertrekken, Lufthansa heeft nu rond de 14.000 mensen minder in dienst dan een jaar geleden. De bedoeling is dat rond de 27.000 banen zullen wegvallen, zo'n 20 procent.

Lufthansa kreeg eerder dit jaar 9 miljard euro steun van de overheid om een faillissement te voorkomen. Vrijdag vindt topoverleg plaats op het ministerie van Verkeer met vertegenwoordigers van de vliegbranche over mogelijke extra steun, bijvoorbeeld voor vliegvelden. Lees meer bij tagesschau.de en FAZ.net   

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Economie':

Soapserie 'investeren met de schuldenrem'

Soapserie 'investeren met de schuldenrem'

Wat een misdaadserie gemeen heeft met de Berlijnse politiek legt econoom Carsten Brzeski uit in zijn nieuwe column.


Lees meer

De Duitse e-auto wacht op de parking

De Duitse e-auto wacht op de parking

Voor de Duitse autosector zijn de gouden jaren achter de rug, schrijft econoom Brzeski. De Duitse automakers gooien het roer om.


Lees meer

Duitsland wordt traag en oud

Duitsland wordt traag en oud

Duitsland vergrijst sneller dan veel andere Europese landen. De economische gevolgen daarvan zijn ingrijpend, aldus econoom Brzeski.


Lees meer

E-auto centraal op autobeurs IAA

E-auto centraal op autobeurs IAA

De autoshow IAA in München geeft een hoofdrol aan de e-auto, maar de modellen waarvan de Duitse merken het moeten hebben, hebben nog steeds een verbrandingsmotor.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger