Duitslandweb logo Duitslandweb

Miljardenverlies Lufthansa nog erger dan verwacht

Kort nieuws - 5 november 2020 - Auteur: Redactie Duitslandweb

De verliezen van de Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa zijn een stuk groter dan verwacht. Voor 2020 is het verlies nu al meer dan 5 miljard euro.

In het derde kwartaal, tussen juli en september, was het verlies meer dan 2 miljard euro. Dat dit kwartaal zo zou tegenvallen, hadden analisten niet verwacht. Zij hadden rekening gehouden met 1,6 miljard euro verlies. Dat het zoveel groter is, komt niet alleen doordat er zoveel minder gevlogen wordt, maar ook door afschrijvingen van vliegtuigen die nu aan de grond staan en door financiële transacties voor de afdekking van brandstofprijzen. 

Het verlies voor het hele jaar 2020 is nu 5,6 miljard euro. De omzet stortte door de coronacrisis in: in 2019 was die nog 10,1 miljard euro, nu 2,7 miljard, een daling van 74 procent. Er moest ook veel personeel vertrekken, Lufthansa heeft nu rond de 14.000 mensen minder in dienst dan een jaar geleden. De bedoeling is dat rond de 27.000 banen zullen wegvallen, zo'n 20 procent.

Lufthansa kreeg eerder dit jaar 9 miljard euro steun van de overheid om een faillissement te voorkomen. Vrijdag vindt topoverleg plaats op het ministerie van Verkeer met vertegenwoordigers van de vliegbranche over mogelijke extra steun, bijvoorbeeld voor vliegvelden. Lees meer bij tagesschau.de en FAZ.net   

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Economie':

De landschappen bloeien toch

De landschappen bloeien toch

Geld, goed beleid en geduld; dat is de sleutel tot succes, stelt columnist Carsten Brzeski hoopvol vast.


Lees meer

Het keerpunt

Het keerpunt

Hoe de oorlog in Oekraïne ook afloopt, de Duitse 'Zeitenwende' kan niet meer worden teruggedraaid, schrijft Carsten Brzeski.


Lees meer

Groene inflatie

Groene inflatie

Duitsland maakt zich druk over de hoge inflatie. Econoom en columnist Carsten Brzeski ziet ook voordelen.


Lees meer

Tesla-turbo versus Duitse degelijkheid

Tesla-turbo versus Duitse degelijkheid

Elon Musk stampt in een recordtijd een gigafabriek in Brandenburg uit de grond. Niet tot ieders genoegen.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger