Duitsland in ban van rentree Michael Schumacher
Formule 1 ster op 14 maart terug op het racecircuit

Achtergrond - 22 januari 2010

Heel Duitsland kijkt reikhalzend uit naar 14 maart, als Michael Schumacher tijdens de Grote Prijs van Bahrein weer achter het racestuur plaats neemt. Deze keer niet in het vertrouwde rood van Ferrari, maar in het zilvergrijs van Mercedes.

Duitsland in ban van rentree Michael Schumacher
© Afb.: dpa/picture-alliance
Michael Schumacher tijdens zijn eerste testrondjes in het Spaanse Jerez.

De presentatie van Schumachers oneven startnummer was deze week weer groot nieuws in Duitsland. Op eigen verzoek gaat de bijgelovige coureur van start met nummer 3, meldden de Duitse media.

Sinds de aankondiging van Schumachers terugkeer in de Formule 1, eind december 2009, is Duitsland in de ban van zijn rentree. De Duitse televisiezender ARD opende na de bekendmaking haar ‘Tagesschau’ met het nieuws. Racegrootheden als Niki Lauda en Bernie Ecclestone waren onverdeeld enthousiast. Er waren ook kritische geluiden, zoals van Stirling Moss, in de jaren vijftig coureur voor Mercedes. Voor hem is Schumacher geen topfavoriet. Ook Mercedes-baas Norbert Haug houdt zich op de vlakte over zijn kansen. Toch zijn vriend en vijand het er over eens dat de terugkeer van de recordkampioen erg moedig is.

Twee wereldtitels

Schumacher zelf is vol vertrouwen. “Het voelt alsof ik nooit gestopt ben met racen”, zegt hij. De 41-jarige Duitser gaat voor twee wereldtitels: die voor beste coureur en voor beste constructeur. De keuze voor Mercedes was misschien onverwacht, maar de coureur is overtuigd van de kwaliteiten van zijn nieuwe team. Hij krijgt een contract voor drie jaar met een jaarsalaris van maar liefst 7 miljoen euro.

Vorige week maakte Schumi, zoals de Duitsers hem liefkozend noemen, zijn eerste testrondjes op het Spaanse circuit van Jerez. Schumacher liet weten geen last meer te hebben van de nekblessure die hij vorig jaar opliep tijdens een motorongeluk. In augustus 2009 hielden nekklachten nog een tijdelijke rentree voor Ferrari tegen.

Druk

Hoewel Schumacher bij zijn afscheid van de Formule 1 in 2006 niet verwachtte ooit terug te keren, komt hij nu op zijn voornemen terug. Zijn liefde voor het racen is hij nooit verloren, maar na de constante druk als Formule 1-coureur was hij blij enkele jaren in de luwte te kunnen vertoeven. Nu is de batterij weer volledig opgeladen, aldus Schumacher op zijn website.

Maandag presenteert Mercedes in Stuttgart zijn auto en coureurs voor het nieuwe seizoen. Alle aandacht zal uitgaan naar de 91-voudig racewinnaar. Het aantal verkochte tickets voor Schumi’s thuiswedstrijd in Hockenheim is volgens een Duits ticketbureau met 400 procent gestegen.

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger