Duitslandweb logo Duitslandweb

89 maatregelen tegen rechts-extremisme en racisme gepresenteerd

Kort nieuws - 26 november 2020 - Auteur: Redactie Duitslandweb

De Duitse regeringscommissie ter bestrijding van rechts-extremisme en racisme heeft woensdag een pakket van 89 maatregelen gepresenteerd. Die zijn bedoeld om de bewustwording van racisme in de samenleving te vergroten en rechts-extremisme en racisme te voorkomen. De commissie werd ingesteld na de recente aanslagen in Halle en Hanau.

In het voorstel staat onder meer dat slachtoffers beter moeten worden ondersteund. Een betere integratie van mensen met een migratieachtergrond is ook een van de doelen. Om dit te bereiken moet de bondsregering ruim een miljard euro beschikbaar stellen, voor de periode 2021 tot en met 2024. Het pakket maatregelen wordt komende week ter goedkeuring aan het kabinet aangeboden. De maatregelen zijn echter te weinig concreet, meldt Der Tagesspiegel, terwijl de betrokken maatschappelijke organisaties juist daarom habben gevraagd. 

De Kabinettsausschuss, de regeringscommissie, werd in mei opgericht als gevolg van de recente aanslagen in Halle en Hanau. In Halle probeerde een gewapende rechts-extremist in oktober vorig jaar een synagige binnen te dringen. Toen dat niet lukte, schoot hij twee mensen elders in Halle dood. In Hanau schoot een man in februari uit racistische motieven negen mensen dood in twee shishalounges.

Met Merkel als commissievoorzitter maakte de bondsregering van het bestrijden van rechts-extremisme een Chefsache. De commissie bestaat uit een groot aantal ministers, onder wie Olaf Scholz (Financiën en vice-kanselier), Horst Seehofer (Binnenlandse Zaken), Heiko Maas (Buitenlandse Zaken), Christine Lambrecht (Justitie), Annegret Kramp-Karrenbauer (Defensie), Franziska Giffey (Gezinszaken), Anja Karliczek (Onderwijs) en Integrationsbeauftragte Annette Widmann-Mauz, die namens de regering speciaal toezicht houdt op de integratie in Duitsland. Lees meer bij Tagesspiegel

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Rechts-extremisme':

Zaak extreemrechtse dreigbrieven breidt zich uit

Zaak extreemrechtse dreigbrieven breidt zich uit

Het vermoeden is dat een rechts-extremistisch netwerk binnen de politie in Hessen actief is.

Lees meer

Rechtsextremisme: Minister grijpt in bij legereenheid

Rechtsextremisme: Minister grijpt in bij legereenheid

Elite-eenheid KSK wordt grondig aangepakt nu blijkt dat rechts-extremisme diep in de gelederen is doorgedrongen.

Lees meer

Vragen na terreuraanslag Hanau

Vragen na terreuraanslag Hanau

De aanslag in Hanau is de 3e extreem-rechtse terreurdaad in Duitsland in korte tijd. Wat is er aan de hand?

Lees meer

AfD radicaliseert door extreemrechtse Flügel

AfD radicaliseert door extreemrechtse Flügel

De radicalisering van de AfD baart veel Duitsers zorgen. Extreemrechts wint steeds meer aan invloed.

Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger