Duitslandweb logo Duitslandweb

89 maatregelen tegen rechts-extremisme en racisme gepresenteerd

Kort nieuws - 26 november 2020 - Auteur: Redactie Duitslandweb

De Duitse regeringscommissie ter bestrijding van rechts-extremisme en racisme heeft woensdag een pakket van 89 maatregelen gepresenteerd. Die zijn bedoeld om de bewustwording van racisme in de samenleving te vergroten en rechts-extremisme en racisme te voorkomen. De commissie werd ingesteld na de recente aanslagen in Halle en Hanau.

In het voorstel staat onder meer dat slachtoffers beter moeten worden ondersteund. Een betere integratie van mensen met een migratieachtergrond is ook een van de doelen. Om dit te bereiken moet de bondsregering ruim een miljard euro beschikbaar stellen, voor de periode 2021 tot en met 2024. Het pakket maatregelen wordt komende week ter goedkeuring aan het kabinet aangeboden. De maatregelen zijn echter te weinig concreet, meldt Der Tagesspiegel, terwijl de betrokken maatschappelijke organisaties juist daarom habben gevraagd. 

De Kabinettsausschuss, de regeringscommissie, werd in mei opgericht als gevolg van de recente aanslagen in Halle en Hanau. In Halle probeerde een gewapende rechts-extremist in oktober vorig jaar een synagige binnen te dringen. Toen dat niet lukte, schoot hij twee mensen elders in Halle dood. In Hanau schoot een man in februari uit racistische motieven negen mensen dood in twee shishalounges.

Met Merkel als commissievoorzitter maakte de bondsregering van het bestrijden van rechts-extremisme een Chefsache. De commissie bestaat uit een groot aantal ministers, onder wie Olaf Scholz (Financiën en vice-kanselier), Horst Seehofer (Binnenlandse Zaken), Heiko Maas (Buitenlandse Zaken), Christine Lambrecht (Justitie), Annegret Kramp-Karrenbauer (Defensie), Franziska Giffey (Gezinszaken), Anja Karliczek (Onderwijs) en Integrationsbeauftragte Annette Widmann-Mauz, die namens de regering speciaal toezicht houdt op de integratie in Duitsland. Lees meer bij Tagesspiegel

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Rechts-extremisme':

Duitsers massaal de straat op tegen extreemrechts

Duitsers massaal de straat op tegen extreemrechts

Meerdere honderdduizenden Duitsers zijn dit weekend de straat op gegaan tegen extreemrechts en de radicalisering van de AfD.


Lees meer

'Reichsbürger'-beweging explosief gegroeid

'Reichsbürger'-beweging explosief gegroeid

Een gewapende groep Rijksburgers plande volgens de politie een staatsgreep.


Lees meer

Twee jaar na aanslag Hanau: minister wil lessen trekken

Twee jaar na aanslag Hanau: minister wil lessen trekken

Zaterdag is de aanslag waarbij negen mensen omkwamen precies twee jaar geleden.


Lees meer

Ophef over miljoenen subsidie voor AfD-stichting

Ophef over miljoenen subsidie voor AfD-stichting

De aan de AfD gelieerde Erasmus-stichting maakt aanspraak op 70 miljoen subsidie. Dat wekt weerstand.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger