Duitslandweb logo Duitslandweb

RKI waarschuwt: Aantal besmette kinderen stijgt sterk

Kort nieuws - 12 maart 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Het Duitse Robert Koch institut (RKI), vergelijkbaar met het RIVM in Nederland, constateert dat het aantal besmettingen met Sars-CoV-2 sterk stijgt bij kinderen onder de 15 jaar. Ook is het aantal uitbraken op kinderdagverblijven gestegen.

Directeur Lothar Wieler van het RKI ziet aanwijzingen dat de stijging komt door uitbreiding van virusvariant B.1.1.7, maar kan dat nog niet met zekerheid zeggen.

Ook in andere leeftijdsgroepen neemt het aantal besmettingen toe. Vrijdagmorgen meldde het RKI 12.834 nieuwe besmettingen, meer dan vorige week vrijdag. Ook de R-waarde en het aantal besmettingen per 100.000 inwoners per zeven dagen laten een stijgende lijn zien. De regionale verschillen zijn groot; in Thüringen is met 146,1 besmettingen per 100.000 inwoners per zeven dagen de incidentie het hoogst, in Sleeswijk-Holstein met 48,0 het laagst.

Omdat ook het aantal patiënten op de intensive care stijgt, denkt Wieler niet dat de aantallen oplopen omdat er meer wordt getest. Het aantal mensen dat overlijdt aan een Covid-19-infectie neemt af, en dat komt volgens Wieler door  het vaccineren van de oudste leeftijdsgroepen. Tot moest het RKI ook vrijdag weer 252 sterfgevallen  melden. Lees meer bij Tagesspiegel

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Corona in Duitsland':

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Een overzicht van de belangrijkste Duitse coronamaatregelen en de Duitse en Nederlandse reisregels

Lees meer

De vertrekhal

De vertrekhal

Merlijn Schoonenboom laat zich in Berlijn vaccineren en vraagt zich in de rij af: heeft Duitsland het in de coronacrisis dan toch beter gedaan dan Nederland?

Lees meer

Duitsland langzaam van het slot

Duitsland langzaam van het slot

Duitse deelstaten versoepelen coronamaatregelen nu corona-besmettingen snel afnemen.

Lees meer

De sneltest

De sneltest

De wekelijkse corona-sneltest lijkt wel een absurdistische kunstperformance. Column van Merlijn Schoonenboom.

Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger