Duitslandweb logo Duitslandweb

RKI waarschuwt: Aantal besmette kinderen stijgt sterk

Kort nieuws - 12 maart 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Het Duitse Robert Koch institut (RKI), vergelijkbaar met het RIVM in Nederland, constateert dat het aantal besmettingen met Sars-CoV-2 sterk stijgt bij kinderen onder de 15 jaar. Ook is het aantal uitbraken op kinderdagverblijven gestegen.

Directeur Lothar Wieler van het RKI ziet aanwijzingen dat de stijging komt door uitbreiding van virusvariant B.1.1.7, maar kan dat nog niet met zekerheid zeggen.

Ook in andere leeftijdsgroepen neemt het aantal besmettingen toe. Vrijdagmorgen meldde het RKI 12.834 nieuwe besmettingen, meer dan vorige week vrijdag. Ook de R-waarde en het aantal besmettingen per 100.000 inwoners per zeven dagen laten een stijgende lijn zien. De regionale verschillen zijn groot; in Thüringen is met 146,1 besmettingen per 100.000 inwoners per zeven dagen de incidentie het hoogst, in Sleeswijk-Holstein met 48,0 het laagst.

Omdat ook het aantal patiënten op de intensive care stijgt, denkt Wieler niet dat de aantallen oplopen omdat er meer wordt getest. Het aantal mensen dat overlijdt aan een Covid-19-infectie neemt af, en dat komt volgens Wieler door  het vaccineren van de oudste leeftijdsgroepen. Tot moest het RKI ook vrijdag weer 252 sterfgevallen  melden. Lees meer bij Tagesspiegel

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Corona in Duitsland':

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Duitsland heeft de mondkapjesplicht in het ov en ook grotendeels in de zorg afgeschaft. Een overzicht van de corona-regels.


Lees meer

Duitse vaccinatieplicht op losse schroeven

Duitse vaccinatieplicht op losse schroeven

Door de opkomst van de omikronvariant staat de Duitse vaccinatieplicht tegen corona ter discussie.


Lees meer

De schuldigen

De schuldigen

Het strenge Duitse moralisme heeft nu het thema vaccinatie in zijn greep, constateert columnist Merlijn Schoonenboom.


Lees meer

Politieke tussentijd bemoeilijkt coronabeleid

Politieke tussentijd bemoeilijkt coronabeleid

Terwijl de besmettingen oplopen, leek de Duitse politiek verlamd. Maar nu zijn een nieuwe wet en extra maatregelen besloten.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger