Duitslandweb logo Duitslandweb

Gevaccineerden mogelijk vrijgesteld van testplicht bij inreizen

Kort nieuws - 23 april 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Mogelijk hoeven gevaccineerden binnenkort geen coronatest meer te doen als ze van Nederland naar Duitsland willen reizen. Ook de quarantaineverplichting kan voor hen komen te vervallen, heeft minister van Gezondheid Jens Spahn gezegd tijdens een persconferentie vrijdag.

Maandag overleggen de deelstaten over de vaccinatiestrategie. Daarbij zal het ook gaan om de vraag welke vrijheden gevaccineerden krijgen, volgens Spahn. En dus om de vraag of ze zonder test mogen inreizen. Lees meer bij Tagesschau

Reacties

Hendrik - 24 mei 2021 17:54

Goedemiddag,
We zouden graag volgend weekend naar Bad Bentheim van ochtend tot middag, een niet noodzakelijke reis moet ik wel zeggen. Is er in het grensgebied van Niedersachsen een uitzondering op de testplicht? En maakt het uit of je gevaccineerd bent? (1 van ons 1x, de ander 2x) Ik lees het graag, dank u.

Reageer
John B. - 20 mei 2021 18:06

Wij mogen niet zomaar Duitsland in maar de Duitsers komen wel massaal de grens over. Dit veroorzaakt een te hoog coranaconcentratie in Limburg en andere grens provincies.

Reageer
Mark - 4 mei 2021 16:35

En zo worden er mensen voorgetrokken. Kan niet zo zijn dat je vanwege leeftijd of arbeid eerder en makkelijker op vakantie kan

Reageer
A - 26 april 2021 09:10

Inderdaad A. B. Cee! je haalt me de woorden uit de mond. Degene die zich niet laat vaccineren is een gevaar voor anderen en dan vooral voor zwakkeren. Tip: zojuist de huisarts gebeld of er een mogelijkheid is mijn 2e AZ-vaccinatie eerder te krijgen dan over 3 maanden. Dat kon in dit geval, gewoon even informeren dus, er moeten wel minimaal 6 weken tussen de vaccinaties zitten.

Reageer
Wendy Crop - 25 april 2021 20:38

Oh top. Ik ben compleet gevaccineerd i mijn werk in de zorg en de planning is dat ik eind mei met de motor naar de Eifel ga. Dit nieuws geeft me weer een beetje hoop!!

Reageer
Tom - 25 april 2021 17:34

Dat is fijn om te horen, maar gezien mijn leeftijd zal ik mijn (eerste prik) pas krijgen begin juli. Voorlopig heb ik hier dus niks aan. Hopelijk krijg ik dan het Janssen vaccin. Dan ben ik meteen gevaccineerd en kan ik ongehinderd mijn vriendin in Oberhausen weer bezoeken.

Reageer
Michel Banen - 24 april 2021 15:33

En zo gaan we meer en meer naar de indirecte vaccinatieplicht. Een zeer slechte zaak !

Reageer
Jonathan Michel Banen - 4 mei 2021 15:00

Het is niet verplicht om te vaccineren als je niet wil moet je ook niet doen.
maar om te zeggen slechte zaak het is ook niet nodig,het is asociaal

A. B. Cee Michel Banen - 25 april 2021 10:29

Je kan nogsteeds het land in, al moet je jezelf dan wel laten testen. Dus niks vaccinatieplicht. Dit is weer onnodig Facebook-moeder praat. Schaam je en laat je gewoon vaccineren om jezelf en je familie te beschermen.

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Corona in Duitsland':

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Duitsland heeft de mondkapjesplicht in het ov en ook grotendeels in de zorg afgeschaft. Een overzicht van de corona-regels.


Lees meer

Duitse vaccinatieplicht op losse schroeven

Duitse vaccinatieplicht op losse schroeven

Door de opkomst van de omikronvariant staat de Duitse vaccinatieplicht tegen corona ter discussie.


Lees meer

De schuldigen

De schuldigen

Het strenge Duitse moralisme heeft nu het thema vaccinatie in zijn greep, constateert columnist Merlijn Schoonenboom.


Lees meer

Politieke tussentijd bemoeilijkt coronabeleid

Politieke tussentijd bemoeilijkt coronabeleid

Terwijl de besmettingen oplopen, leek de Duitse politiek verlamd. Maar nu zijn een nieuwe wet en extra maatregelen besloten.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger