Duitslandweb logo Duitslandweb

1-mei-rellen in Berlijn, Frankfurt en Hamburg

Kort nieuws - 3 mei 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Bij demonstraties op de Dag van de Arbeid kwam het zaterdag in Berlijn, Hamburg en Frankfurt tot rellen en arrestaties. Vooral in Berlijn escaleerde het geweld.

In de Duitse hoofdstad raakten bij de 1-mei-demonstraties 93 agenten gewond en werden 354 mensen gearresteerd. Het protest verliep eerst vreedzaam maar mondde 's avonds uit in geweld. Demonstranten gooiden stenen en flessen naar de politie en bouwden barricades die ze in brand staken. Veel politici hadden geen goed woord voor de relschoppers over. Groenen-lijsttrekker Baerbock noemde de rellen "crimineel en op geen enkele manier acceptabel".

Naast de traditionele linkse demonstranten waren ook mensen van de corona-protestbeweging Querdenken de straat op gegaan. De Duitse politievakbond wil een algemeen demonstratieverbod voor deze Querdenkers, omdat die zich sowieso niet aan de regels houden: ze dragen geen mondkapjes en houden geen afstand. "Je moet daar veel harder tegen optreden", aldus de voorzitter van de politievakbond Wendt.

In Frankfurt en Hamburg kwam het zaterdag ook tot geweld tussen demonstranten en politie. Relschoppers gooiden daar onder meer vuurwerk naar de politie. Lees meer bij Der SpiegelFrankfurter Rundschau en NDR

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer:

Israël-kritiek is taboe in Duitsland

Israël-kritiek is taboe in Duitsland

Kritiek uiten op Israël of solidariteit tonen met Gaza is lastig in Duitsland. Wie dat wel doet, wordt al snel antisemitisme verweten, laten recente voorbeelden zien.


Lees meer

Proces tegen Reichsbürger Prinz Reuß begonnen

Proces tegen Reichsbürger Prinz Reuß begonnen

De groep rond Prinz Reuß werd in december 2022 gearresteerd en bleek uitgewerkte plannen te hebben om de regering omver te werpen.


Lees meer

Warum, wieso: fietsen Duitsers zo vaak op de stoep?

Warum, wieso: fietsen Duitsers zo vaak op de stoep?

Regels voor fietsen in Duitsland zijn een chaos. Geen wonder dat je ook fietsers op de stoep tegenkomt.


Lees meer

Rechter: Veiligheidsdienst noemt AfD terecht verdacht

Rechter: Veiligheidsdienst noemt AfD terecht verdacht

De veiligheidsdienst heeft nu meer middelen om de AfD in de gaten te houden.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger