Duitslandweb logo Duitslandweb

1-mei-rellen in Berlijn, Frankfurt en Hamburg

Kort nieuws - 3 mei 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Bij demonstraties op de Dag van de Arbeid kwam het zaterdag in Berlijn, Hamburg en Frankfurt tot rellen en arrestaties. Vooral in Berlijn escaleerde het geweld.

In de Duitse hoofdstad raakten bij de 1-mei-demonstraties 93 agenten gewond en werden 354 mensen gearresteerd. Het protest verliep eerst vreedzaam maar mondde 's avonds uit in geweld. Demonstranten gooiden stenen en flessen naar de politie en bouwden barricades die ze in brand staken. Veel politici hadden geen goed woord voor de relschoppers over. Groenen-lijsttrekker Baerbock noemde de rellen "crimineel en op geen enkele manier acceptabel".

Naast de traditionele linkse demonstranten waren ook mensen van de corona-protestbeweging Querdenken de straat op gegaan. De Duitse politievakbond wil een algemeen demonstratieverbod voor deze Querdenkers, omdat die zich sowieso niet aan de regels houden: ze dragen geen mondkapjes en houden geen afstand. "Je moet daar veel harder tegen optreden", aldus de voorzitter van de politievakbond Wendt.

In Frankfurt en Hamburg kwam het zaterdag ook tot geweld tussen demonstranten en politie. Relschoppers gooiden daar onder meer vuurwerk naar de politie. Lees meer bij Der SpiegelFrankfurter Rundschau en NDR

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer:

Dansverbod Goede Vrijdag: verplichte ingetogenheid

Dansverbod Goede Vrijdag: verplichte ingetogenheid

In Duitsland mag op Goede Vrijdag niet worden gefeest. Het 'Tanzverbot' is omstreden.


Lees meer

Midden in Düsseldorf ligt een klein stukje Japan

Midden in Düsseldorf ligt een klein stukje Japan

Na de Tweede Wereldoorlog kwamen veel Japanners voor werk naar Düsseldorf en dat is goed zichtbaar in de stad.


Lees meer

Duitsland legaliseert gebruik van cannabis

Duitsland legaliseert gebruik van cannabis

Wiet roken is voor volwassenen legaal in Duitsland. Sinds 1 april is bezit en gebruik van cannabis niet langer strafbaar, al zijn er veel voorwaarden.


Lees meer

Protest in het bos: Grünheide verzet zich tegen Tesla

Protest in het bos: Grünheide verzet zich tegen Tesla

De Tesla-fabriek bij Berlijn is na een aanslag tijdelijk dicht. De Gigafactory roept al langer weerstand op. Activisten distantiëren zich van het geweld.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger