Duitslandweb logo Duitslandweb

1-mei-rellen in Berlijn, Frankfurt en Hamburg

Kort nieuws - 3 mei 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Bij demonstraties op de Dag van de Arbeid kwam het zaterdag in Berlijn, Hamburg en Frankfurt tot rellen en arrestaties. Vooral in Berlijn escaleerde het geweld.

In de Duitse hoofdstad raakten bij de 1-mei-demonstraties 93 agenten gewond en werden 354 mensen gearresteerd. Het protest verliep eerst vreedzaam maar mondde 's avonds uit in geweld. Demonstranten gooiden stenen en flessen naar de politie en bouwden barricades die ze in brand staken. Veel politici hadden geen goed woord voor de relschoppers over. Groenen-lijsttrekker Baerbock noemde de rellen "crimineel en op geen enkele manier acceptabel".

Naast de traditionele linkse demonstranten waren ook mensen van de corona-protestbeweging Querdenken de straat op gegaan. De Duitse politievakbond wil een algemeen demonstratieverbod voor deze Querdenkers, omdat die zich sowieso niet aan de regels houden: ze dragen geen mondkapjes en houden geen afstand. "Je moet daar veel harder tegen optreden", aldus de voorzitter van de politievakbond Wendt.

In Frankfurt en Hamburg kwam het zaterdag ook tot geweld tussen demonstranten en politie. Relschoppers gooiden daar onder meer vuurwerk naar de politie. Lees meer bij Der SpiegelFrankfurter Rundschau en NDR

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer:

Duitse superhelden

Duitse superhelden

Duitsland heeft een gebrek aan superhelden en dat heeft het aan zichzelf te wijten, schrijft Carsten Brzeski.


Lees meer

Herdenken: dilemma's en discussies

Herdenken: dilemma's en discussies

Een selectie van onze artikelen over herdenken in Nederland en Duitsland.


Lees meer

Tag der Befreiung: Russen niet welkom

Tag der Befreiung: Russen niet welkom

De inval van Rusland in Oekraïne overschaduwt en verdeelt de WOII-herdenkingen in Duitsland.


Lees meer

Nieuwe mannelijkheid

Nieuwe mannelijkheid

Sinds de oorlog in Oekraïne is in Duitse progressieve kringen een ander beeld van mannelijkheid ontstaan, ziet Merlijn Schoonenboom


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger