Duitslandweb logo Duitslandweb

Duitsland maakt zich op voor Dag van de Arbeid

Kort nieuws - 1 mei 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb

In Duitsland wordt vandaag de Dag van de Arbeid gevierd. Bij demonstraties en protestacties in Berlijn, Hamburg en andere grote steden worden veel mensen verwacht. Afgelopen nacht kwam het in Berlijn al tot ongeregeldheden tussen demonstranten en politie.

Bij de demonstratie 'Take back the night' in de Berlijnse wijk Kreuzberg werden vannacht flessen en vuurwerk naar de politie gegooid. Er waren ruim 3.000 mensen aanwezig op deze queer-feministische betoging, die daarna verder grotendeels rustig verliep.

Voor vandaag zijn in Berlijn meer dan 30 demonstraties aangemeld. Alleen al bij de traditionele Revolutionäre 1. Mai Demonstration in Kreuzberg en Neukölln worden meer dan 15.000 mensen verwacht. Ruim 6.000 politieagenten worden ingezet om de Dag van de Arbeid in goede banen te leiden. Ook in Hamburg worden veel demonstranten en protestacties verwacht.

Op 1 mei, een nationale feestdag in Duitsland, houden de vakbonden en linkse partijen traditioneel manifestaties voor de rechten van werknemers. Extreem-linkse en de laatste jaren ook steeds meer extreem-rechtse groepen gaan op de Dag van de Arbeid eveneens de straat op. Vaak lopen de demonstraties uit op ongeregeldheden en geweld. Lees meer bij RBB, NDR en het liveblog van Tagesspiegel

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Maatschappij':

Nieuwe Duitse staatsburgers moeten Joods leven respecteren

Nieuwe Duitse staatsburgers moeten Joods leven respecteren

Duitsland voelt vanwege het naziverleden een speciale verantwoordelijkheid voor Joods leven. Dat moeten inburgeraars respecteren.


Lees meer

Duitse historici in debat over ‘Nie wieder ist jetzt’

Duitse historici in debat over ‘Nie wieder ist jetzt’

Een dag na de massale demonstratie tegen rechts-extremisme in Berlijn bogen vijf historici zich over de Duitse herinneringscultuur.


Lees meer

Duitsers massaal de straat op tegen extreemrechts

Duitsers massaal de straat op tegen extreemrechts

Meerdere honderdduizenden Duitsers zijn dit weekend de straat op gegaan tegen extreemrechts en de radicalisering van de AfD.


Lees meer

Winnen Wutbürger de verkiezingen?

Winnen Wutbürger de verkiezingen?

In 2010 was het woord Wutbürger in zwang. De boze burger is terug, en stemt vaak AfD, ziet columniste Inge Jooris.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger