Duitslandweb logo Duitslandweb

Duitse tieners vanaf 7 juni gevaccineerd

Kort nieuws - 27 mei 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb

De Duitse regering heeft donderdag samen met de deelstaten besloten dat kinderen tussen 12 en 18 jaar vanaf 7 juni ook kunnen worden gevaccineerd tegen corona.

Het vaccin Biontech/Pfizer wordt waarschijnlijk vrijdag toegelaten door de EMA voor de leeftijdsgroep vanaf 12 jaar, zei Merkel tijdens een persconferentie. Deze toelating is nog een voorbehoud bij het besluit over de vaccinatie van kinderen. (Update 28 mei: De EMA heeft Biontech/Pfizer toegelaten voor 12- tot 15-jarigen)

Over het vaccineren van kinderen is de laatste weken in Duitsland veel gediscussieerd. De vaccinatiecommissie StiKo heeft nog geen advies voor 12- tot 18-jarigen gegeven, maar liet wel weten niet overtuigd te zijn dat alle kinderen gevaccineerd moeten worden. De Stiko vindt vaccinatie raadzaam voor kinderen met verhoogd risico.

Kinderen worden meestal niet erg ziek van besmetting met Sars-CoV2. Maar als ze worden gevaccineerd wordt de verspreiding van het virus wel afgeremd en zullen op scholen minder leerlingen en leerkrachten worden besmet, redeneert de regering.

Tijdens de persconferentie werd wel duidelijk gemaakt dat kinderen weliswaar vanaf 7 juni gevaccineerd mogen worden, maar dat er niet extra vaccins beschikbaar worden gesteld. Vanaf 7 juni vervalt in Duitsland de vaccinatievolgorde en kan iedereen een afspraak maken. Maar hoe snel zo'n afspraak kan worden ingepland, hangt af van de hoeveelheid beschikbare vaccins. Livestream bij Der Spiegel

Reacties

Anne L. - 28 juni 2021 15:45

Jullie hadden wel kunnen vermelden dat de voorzitter van de Duitse Stiko (Rijksvaccinatieprogramma) geen aanbeveling geeft om gezonde kinderen in te enten omdat het bij een te kleine groep onderzocht is en de bijwerkingen voor gezonde kinderen erger kunnen zijn dan een coronainfectie.
Hier na te lezen:
https://www.zdf.de/nachrichten/panorama/impfen-kinder-mertens-stiko-kritik-100.html

Reageer
Wiebke Pittlik Anne L. - 28 juni 2021 16:48

Beste Anne, dit bericht is van 27 mei, op dat moment was er nog geen advies van de Stiko over de groep 12- tot 18-jarigen. Daarom schreven wij: 'De vaccinatiecommissie StiKo heeft nog geen advies voor 12- tot 18-jarigen gegeven, maar liet wel weten niet overtuigd te zijn dat alle kinderen gevaccineerd moeten worden. De Stiko vindt vaccinatie raadzaam voor kinderen met verhoogd risico.'

Nick Enschede - 31 mei 2021 08:57

Erg hoor deze geforceerde vaccinatie op jonge gezonde mensen. Totaal onnodig als de ''zwakkeren'' zijn gevaccineerd. Elke vaccinatie dode is moord.

Reageer
Tom Lurken - 28 mei 2021 04:32

Fijn voor de Duitse tieners, maar de test, meld en quarantaineplicht afschaffen terwijl Nederland al ruim beneden de grens voor een hoog risico gebied zit is te moeilijk blijkbaar. Merkel en het RKI kwellen ons land onnodig. Ik ben woedend over deze corona Apartheid. Het simpelweg zien van een levenspartner kost me grof geld door het belachelijke, onrechtvaardige Duitse beleid.

Reageer
Nick Enschede Tom Lurken - 31 mei 2021 08:58

Fijn dat ze onnodig risico lopen?

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Corona in Duitsland':

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Duitsland heeft de mondkapjesplicht in het ov en ook grotendeels in de zorg afgeschaft. Een overzicht van de corona-regels.


Lees meer

Duitse vaccinatieplicht op losse schroeven

Duitse vaccinatieplicht op losse schroeven

Door de opkomst van de omikronvariant staat de Duitse vaccinatieplicht tegen corona ter discussie.


Lees meer

De schuldigen

De schuldigen

Het strenge Duitse moralisme heeft nu het thema vaccinatie in zijn greep, constateert columnist Merlijn Schoonenboom.


Lees meer

Politieke tussentijd bemoeilijkt coronabeleid

Politieke tussentijd bemoeilijkt coronabeleid

Terwijl de besmettingen oplopen, leek de Duitse politiek verlamd. Maar nu zijn een nieuwe wet en extra maatregelen besloten.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger