Duitslandweb logo Duitslandweb

Nederland geldt niet meer als hoogrisicogebied voor Duitsland

Kort nieuws - 28 mei 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Duitsland heeft Nederland van de lijst van Hochinzidenzgebiete, gebieden met veel coronabesmettingen, gehaald. Nederland geldt vanaf zondag 30 mei als gewoon risicogebied. 

Dat betekent dat mensen die van Nederland naar Duitsland reizen, niet meer al bij het passeren van de grens over een negatieve test moeten beschikken. De aanmeld- test- en quarantaineplicht geldt nog steeds, maar die test mag binnen 48 uur na aankomst in Duitsland worden gedaan. De quarantaine kan worden beeindigd zodra reizigers een negatieve test kunnen laten zien aan het Gesundheitsamt. Aanmelden voor een reis naar Duitsland kan (en moet) via Einreiseanmeldung.de

Klein grensverkeer dat korter dan 24 uur over de grens gaat, is uitgezonderd van de aanmeld- en quaranaineplicht en hoeft ook geen negatieve test te hebben. Ook bezoek aan eerstegraads-familieleden of partners korter dan 72 uur is uitgezonderd van de quarantaine- en aanmeldplicht.

Zie ook: De lijst met risicogebieden van het RKI en de mededeling van het ministerie van Buitenlandse Zaken

De inreisregels en de uitzonderingen voor risicogebieden staan in de landelijke Coronavirus-Einreiseverordnung

Zie ook op Duitslandweb: Corona in Duitsland - Veelgestelde vragen

Reacties

Gerard - 31 mei 2021 10:13

Mijn vrouw en ik zijn allebei twee maal gevaccineerd (Pfizer) en willen naar onze vaste caravan in duitsland (Reinland-Pfalz), mag dat en wat moeten wij doen?
Op de camping is slapen toegestaan en wij hebben eigen sanitaire.

Reageer
Lotje - 30 mei 2021 22:26

Ik ga naar een vriendin jn Berlijn die als familie voor mij is. Dinsdag einde middag heen vliegen, Vrijdag begin middag terug in NL, nog geen 72 uur daar. Hoe zit het met quarantaine in NL. En waar haal ik een PCR om weer terug het vliegtuig in te mogen? Moet ik dat daar zsm regelen?

Reageer
J.C. Wammes Lotje - 2 juni 2021 10:50

Wat nick schrijft klopt niet meer
ThuizQuarantaine bij terugkomst i NL is sinds kort geen advies meer maar een verplichting 10 dagen of 5 dagen na test op 5e dag .
Wordt niet gecontroleerd, maar hou je tripje geheim want ook je werkgever kan je 10 dagen verlof zetten

Nick Enschede Lotje - 31 mei 2021 09:07

Quarantaine in Nederland is een advies geen verplichting tot zover de Europese samenwerking. Al die grensgangers en mensen die aan de grens wonen om even boodschappen te doen cq te tanken wat dus nu weer mag gaan echt niet tien dagen in quarataine terwijl dat officieel terug in Nederland zou moeten volgens mij.

Groot de Pieter - 30 mei 2021 21:05

Als ik nu naar Münster ga winkelen, voorzien van FFP2 mondkapjes en binnen 24 uur terug in Nederland ben!
Is dit toegestaan?

Reageer
Pietje Groot de Pieter - 31 mei 2021 19:47

Denk dat de enige manier is met kentekenherkenning bij een grenscontrole. Ze kunnen dan zien wanneer je binnen bent gekomen en dan zal je als je langer dan 24 uur blijft misschien aannemelijk moeten kunnen maken dat je daar mocht zijn zonder aanmelding of test oid.

Nick Enschede Groot de Pieter - 31 mei 2021 08:54

@Pietje wie controleert dit überhaupt?> ik krijg sms van de Duitse regering waarin ze wijzen op hun maatregelen. Mogen ze bijvoorbeeld de mobiel volgen?

Pietje Groot de Pieter - 30 mei 2021 21:21

Ja, dat mag. In de Einreiseverordnung staat dit: sich im Rahmen des Grenzverkehrs weniger als 24 Stunden in einem Risikogebiet aufgehalten haben oder für bis zu 24 Stunden in die Bundesrepublik Deutschland einreisen,

Nick Enschede - 30 mei 2021 19:42

Alles voor een griepvirus met een mortaliteitspercentage van 0.14% volgens de WHO en nee wij zijn geen wappies maar gezond nadenkende mensen. Hou er rekening mee dat de coronaties in Duitsland nog strenger zijn dan hier.

Reageer
Nick Enschede Nick Enschede - 31 mei 2021 08:52

@komt van de WHO hoor bovendien voor 98 procent van de mensen niet gevaarlijk. De coronamaatregelen eisen veel meer slachtoffers.

Johannes Nick Enschede - 30 mei 2021 21:18

Nee, het is hoger. Maar zelfs dan is dat cijfer afhankelijk van hoe goed de zorg is. Nu konden de IC's het net aan. Als dat niet meer het geval was zouden mensen die dan ook opgenomen moesten worden gewoon sterven en gaatje cijfer er ook behoorlijk aan.

Nick Enschede - 30 mei 2021 19:25

Heerlijk weer ff over de grens geweest. Bij Denekamp razend druk die Grenze met Duitsers en toen naar Nordhorn. De winkels zijn natuurlijk dicht maar wel de horeca open. Hou er wel rekening mee dat je niet zonder een testresultaat of vaccinbewijs op een terras buiten mag zitten zo kwamen wij met schaamrood op de kaken toen wij dachten een mooi tafeltje te hebben achter. Ja wel belachelijk de hele Oude Markt zit hier vol met mensen oa Duitsers zonder enig probleem.

Reageer
Amanda - 30 mei 2021 10:31

Hallo mag ik als minder dan 48 in Duitsland verblijf wel overnachten? Zonder test en meldplicht Heb een hotel geboekt voor 1 nacht

Reageer
Martin Amanda - 30 mei 2021 15:35

Hallo, ik denk het niet omdat er staat dat de uitzondering is bij een bezoek onder de 24 uur.

Lin - 30 mei 2021 09:37

Zijn de niet essentiële winkels geopend? En ook zonder afspraak? Gaat om Noordrijn-Westfalen.

Reageer
Coco - 30 mei 2021 09:28

Is het nu mogelijk om in berlijn de zomervakantie te vieren als toerist ?

Reageer
Linda - 30 mei 2021 09:00

Wij willen graag naar nordhorn naar de dierentuin,hoe zit dat nou precies moet je je daar nou laten testen ?

Reageer
Nick Enschede Linda - 30 mei 2021 19:32

Voor een terras bezoek al wel dus zou mij niks verbazen. Ze zijn behoorlijk doorgeslagen bij de Oosterburen. Als je een kopje koffie wilt drinken moet je rekening houden dat je, zoals in ons geval nog niet gevaccineerd en overigens ook niet van plan te doen, je een test doet die ook wel niet gratis is. De lol gaat er zo wel vanaf. Plus die benauwde medische mondkapjes.

Stinkhond - 29 mei 2021 16:01

Beste mensen, jullie mogen gewoon boodschapjes doen en tanken in Duitsland korter dan 48 uur zonder strenge maatregelen over de document moet laten zien.

Maar je kan alleen niet overnachten dan is er kans dat je wel in quarantaine plicht moet volgen, Maar als ik jullie was gewoon gaan!

Zorg wel voor speciale mondkapjes zoals ffp2 kn95 die wel verplicht is om te dragen, tenminste dat willen Duitsers zien.

Wens iedereen een goeie reis en wees allert op elkaar.

Reageer
Nick Enschede Stinkhond - 30 mei 2021 19:40

En je moet overal medische mondkapsjes dragen. We kwamen ene backerij binnen waar de wespen op de taart zaten maar ons wel commanderen over a. de ingang en mijn geliefde liep helemaal om en b. medische mondkapjes (ik wist ervan maar had ze ind e auto laten liggen). Wel kinderachtig hoor een keertje de andere kant uitkijken bij nietswetende Nederlanders ze hebben weinig geleerd van de oorlog daar.

Wiebke Pittlik Stinkhond - 29 mei 2021 23:54

Volgens onze informatie is klein grensverkeer (maximaal 24 uur) uitgezonderd van de aanmeld- en quarantaineplicht, en hoeft die geen test te doen. Dus niet 48 uur. Groet, de redactie

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Corona in Duitsland':

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Welke coronamaatregelen gelden momenteel in Duitsland? Een overzicht.


Lees meer

Duitse vaccinatieplicht op losse schroeven

Duitse vaccinatieplicht op losse schroeven

Door de opkomst van de omikronvariant staat de Duitse vaccinatieplicht tegen corona ter discussie.


Lees meer

De schuldigen

De schuldigen

Het strenge Duitse moralisme heeft nu het thema vaccinatie in zijn greep, constateert columnist Merlijn Schoonenboom.


Lees meer

Politieke tussentijd bemoeilijkt coronabeleid

Politieke tussentijd bemoeilijkt coronabeleid

Terwijl de besmettingen oplopen, leek de Duitse politiek verlamd. Maar nu zijn een nieuwe wet en extra maatregelen besloten.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger