Duitslandweb logo Duitslandweb

Mogelijke aanslag op synagoge verijdeld, vier verdachten aangehouden

Kort nieuws - 16 september 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb

In Hagen in Noordrijn-Westfalen heeft de politie vier verdachten aangehouden die mogelijk een aanslag wilden plegen op een synagoge in de stad.

Woensdagavond heeft de politie veiligheidsmaatregelen bij de synagoge aangescherpt en het gebouw op explosieven doorzocht. Daarbij werd niets gevonden. 

"We hebben een zeer serieuze en concrete aanwijzing gekregen, dat er tijdens Jom Kippoer een aanval op de synagoge zou kunnen plaatsvinden", aldus deelstaatminister van Binnenlandse Zaken Herbert Reul. Volgens Reul waren er concrete aanwijzingen voor een dreiging uit islamitische hoek. Ook minister van Justitie Christine Lambrecht sprak van een "zeer ernstige dreiging".

De politie heeft vier verdachten aangehouden. Een van hen is een 16-jarige jongen met een Syrische achtergrond, van de andere drie is nog geen identiteit bekend. Of de verdachten iets met de aanslag te maken hebben, is nog onduidelijk. Lees meer bij Tagesschau.de

Twee jaar geleden vond er in Halle, Saksen-Anhalt, een aanslag op een synagoge plaats tijdens Jom Kippoer, de heiligste dag binnen het jodendom. De 28-jarige rechts-extremist Stephan B. probeerde met wapens en explosieven de synagoge binnen te komen. In de synagoge waren ongeveer vijftig joden samengekomen. Het had op een groot bloedbad kunnen uitlopen, maar de man kreeg de deur niet open. Daarna schoot hij een vrouw op straat en een man in een shoarmazaak dood, voordat hij door de politie werd overmeesterd. B. filmde de aanslag met een helmcamera en zond de beelden via een livestream op internet uit. 

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Maatschappij':

Vooruitblik: Duitsland in 2023

Vooruitblik: Duitsland in 2023

De oorlog in Oekraïne en de energiecrisis zullen in 2023 grote thema’s blijven. In Berlijn worden de verkiezingen van 2021 overgedaan. Een overzicht.


Lees meer

Duitsland 2022: Jaar van de 'Zeitenwende'

Duitsland 2022: Jaar van de 'Zeitenwende'

Van 'Zeitenwende' tot energiecrisis: een terugblik op het Duitse nieuws van het afgelopen jaar.


Lees meer

Podcast Achtung! Duitse Updates: Reichsbürger

Podcast Achtung! Duitse Updates: Reichsbürger

Wie zijn de samenzweerders, die een gewapende staatsgreep wilden plegen in Duitsland?


Lees meer

Waarom Prinz Reuß geen echte prins is

Waarom Prinz Reuß geen echte prins is

Adellijke titels zijn in Duitsland alleen nog voor de sier.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger