Duitslandweb logo Duitslandweb

Mogelijke aanslag op synagoge verijdeld, vier verdachten aangehouden

Kort nieuws - 16 september 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb

In Hagen in Noordrijn-Westfalen heeft de politie vier verdachten aangehouden die mogelijk een aanslag wilden plegen op een synagoge in de stad.

Woensdagavond heeft de politie veiligheidsmaatregelen bij de synagoge aangescherpt en het gebouw op explosieven doorzocht. Daarbij werd niets gevonden. 

"We hebben een zeer serieuze en concrete aanwijzing gekregen, dat er tijdens Jom Kippoer een aanval op de synagoge zou kunnen plaatsvinden", aldus deelstaatminister van Binnenlandse Zaken Herbert Reul. Volgens Reul waren er concrete aanwijzingen voor een dreiging uit islamitische hoek. Ook minister van Justitie Christine Lambrecht sprak van een "zeer ernstige dreiging".

De politie heeft vier verdachten aangehouden. Een van hen is een 16-jarige jongen met een Syrische achtergrond, van de andere drie is nog geen identiteit bekend. Of de verdachten iets met de aanslag te maken hebben, is nog onduidelijk. Lees meer bij Tagesschau.de

Twee jaar geleden vond er in Halle, Saksen-Anhalt, een aanslag op een synagoge plaats tijdens Jom Kippoer, de heiligste dag binnen het jodendom. De 28-jarige rechts-extremist Stephan B. probeerde met wapens en explosieven de synagoge binnen te komen. In de synagoge waren ongeveer vijftig joden samengekomen. Het had op een groot bloedbad kunnen uitlopen, maar de man kreeg de deur niet open. Daarna schoot hij een vrouw op straat en een man in een shoarmazaak dood, voordat hij door de politie werd overmeesterd. B. filmde de aanslag met een helmcamera en zond de beelden via een livestream op internet uit. 

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Maatschappij':

‘Stikstof is geen ‘heißes Thema’ in Duitsland’

‘Stikstof is geen ‘heißes Thema’ in Duitsland’

Hoe kan het dat Duitsland geen stikstofcrisis heeft en Nederland wel?


Lees meer

De punkers

De punkers

Duitse media gebruiken de punker als symbool voor maatschappelijke ontwrichting, ziet een verbaasde Merlijn Schoonenboom.


Lees meer

Duitse superhelden

Duitse superhelden

Duitsland heeft een gebrek aan superhelden en dat heeft het aan zichzelf te wijten, schrijft Carsten Brzeski.


Lees meer

Herdenken: dilemma's en discussies

Herdenken: dilemma's en discussies

Een selectie van onze artikelen over herdenken in Nederland en Duitsland.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger