Duitslandweb logo Duitslandweb

Mogelijke aanslag op synagoge verijdeld, vier verdachten aangehouden

Kort nieuws - 16 september 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb

In Hagen in Noordrijn-Westfalen heeft de politie vier verdachten aangehouden die mogelijk een aanslag wilden plegen op een synagoge in de stad.

Woensdagavond heeft de politie veiligheidsmaatregelen bij de synagoge aangescherpt en het gebouw op explosieven doorzocht. Daarbij werd niets gevonden. 

"We hebben een zeer serieuze en concrete aanwijzing gekregen, dat er tijdens Jom Kippoer een aanval op de synagoge zou kunnen plaatsvinden", aldus deelstaatminister van Binnenlandse Zaken Herbert Reul. Volgens Reul waren er concrete aanwijzingen voor een dreiging uit islamitische hoek. Ook minister van Justitie Christine Lambrecht sprak van een "zeer ernstige dreiging".

De politie heeft vier verdachten aangehouden. Een van hen is een 16-jarige jongen met een Syrische achtergrond, van de andere drie is nog geen identiteit bekend. Of de verdachten iets met de aanslag te maken hebben, is nog onduidelijk. Lees meer bij Tagesschau.de

Twee jaar geleden vond er in Halle, Saksen-Anhalt, een aanslag op een synagoge plaats tijdens Jom Kippoer, de heiligste dag binnen het jodendom. De 28-jarige rechts-extremist Stephan B. probeerde met wapens en explosieven de synagoge binnen te komen. In de synagoge waren ongeveer vijftig joden samengekomen. Het had op een groot bloedbad kunnen uitlopen, maar de man kreeg de deur niet open. Daarna schoot hij een vrouw op straat en een man in een shoarmazaak dood, voordat hij door de politie werd overmeesterd. B. filmde de aanslag met een helmcamera en zond de beelden via een livestream op internet uit. 

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Maatschappij':

Nieuwe Duitse staatsburgers moeten Joods leven respecteren

Nieuwe Duitse staatsburgers moeten Joods leven respecteren

Duitsland voelt vanwege het naziverleden een speciale verantwoordelijkheid voor Joods leven. Dat moeten inburgeraars respecteren.


Lees meer

Duitse historici in debat over ‘Nie wieder ist jetzt’

Duitse historici in debat over ‘Nie wieder ist jetzt’

Een dag na de massale demonstratie tegen rechts-extremisme in Berlijn bogen vijf historici zich over de Duitse herinneringscultuur.


Lees meer

Duitsers massaal de straat op tegen extreemrechts

Duitsers massaal de straat op tegen extreemrechts

Meerdere honderdduizenden Duitsers zijn dit weekend de straat op gegaan tegen extreemrechts en de radicalisering van de AfD.


Lees meer

Winnen Wutbürger de verkiezingen?

Winnen Wutbürger de verkiezingen?

In 2010 was het woord Wutbürger in zwang. De boze burger is terug, en stemt vaak AfD, ziet columniste Inge Jooris.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger