Opmerkelijk: Dode bijna vliegtuig ingesmokkeld
Vlucht met overleden echtgenoot naar Berlijn mislukt

Achtergrond - 7 april 2010

Twee Duitse vrouwen hebben op het vliegveld van Liverpool geprobeerd een lijk het vliegtuig in te smokkelen. “Hij slaapt altijd zo”, beweerden zij over hun dode familielid tegenover het vliegveldpersoneel.

Opmerkelijk: Dode bijna vliegtuig ingesmokkeld
© flickr.com, Pex Cornel
Twee Duitse vrouwen probeerden een dood familielid een EasyJetvliegtuig in te smokkelen.

De vrouwen, weduwe en stiefdochter van de dode, hadden de 91-jarige man in een rolstoel gezet en een zonnebril opgedaan. De taxichauffeur die het stel naar de luchthaven had gebracht, rook al onraad, maar op het vliegveld liepen de vrouwen definitief tegen de lamp.

 

Toen de man geen antwoord gaf op vragen van het incheckpersoneel, beweerden de vrouwen dat hij in een diepe slaap verkeerde. De vliegveldmedewerkers belden de politie, die vervolgens constateerde dat de man al meer dan 24 uur dood was.

 

Later tegenover de Britse pers ontkenden de vrouwen te weten dat hun familielid al dood was. “Hij was de beste man ter wereld”, zei de 66-jarige weduwe tegen de BBC.

 

Vermoedelijk wilden de vrouwen, die op weg waren naar Berlijn, de kosten van een professioneel lijkenvervoer ontlopen. De twee werden op borgtocht vrijgelaten. Op 1 juni worden ze in de rechtszaal verwacht.

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger