Duitslandweb logo Duitslandweb

Ruim 30.000 nieuwe besmettingen in Duitsland

Kort nieuws - 22 november 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Het aantal nieuwe coronabesmettingen was de afgelopen 24 uur in Duitsland 30.643. De 7-Tage-Inzidenz, het aantal besmettingen per 100.000 inwoners per zeven dagen, heeft met 386,5 een nieuw record bereikt.

Een week geleden was de incidentie 303, een maand geleden 95,1. De afgelopen 24 uur zijn 62 Covid-sterfgevallen gemeld aan het Robert Koch Institut (RKI), vergelijkbaar met het Nederlandse RIVM.

In een aantal deelstaten gelden vanaf vandaag strengere maatregelen. In Saksen sluiten bars en clubs en zijn de kerstmarkten afgezegd. In een aantal regio's in Baden-Württemberg waar zeer veel besmettingen zijn, geldt 's nachts een uitgaansverbod voor mensen die niet zijn gevaccineerd. Zij mogen alleen met een geldige reden de deur uit. In Beieren gaan woensdag strengere contactbeperkingen in voor niet-gevaccineerden. Ook daar gaan clubs en bars dicht en zijn de kerstmarkten afgezegd. Lees meer bij Tagesschau

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Corona in Duitsland':

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Nederland geldt vanaf 21 november weer als hoogrisicogebied. Een overzicht van de reisregels en coronamaatregelen in Duitsland

Lees meer

Politieke tussentijd bemoeilijkt coronabeleid

Politieke tussentijd bemoeilijkt coronabeleid

Terwijl de besmettingen zeer snel oplopen in Duitsland, leek de politiek ietwat verlamd. Maar deze week kwam een nieuwe wet en nieuwe maatregelen.

Lees meer

2G, 3G, Krankenhausampel: Coronaproeftuin Duitsland

2G, 3G, Krankenhausampel: Coronaproeftuin Duitsland

In Duitsland verschillen de coronamaatregelen per deelstaat, toch zit er systeem in. Enkele voorbeelden.

Lees meer

2G als alternatief voor de lockdown

2G als alternatief voor de lockdown

Na Hamburg voeren steeds meer deelstaten versoepelingen door waar alleen gevaccineerden en genezenen van kunnen profiteren.

Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger