Duitslandweb logo Duitslandweb

Duitse horeca alleen voor gevaccineerden met booster of test

Kort nieuws - 7 januari 2022 - Auteur: Redactie Duitslandweb

De Duitse regering en de deelstaten hebben besloten dat binnenkort 2G-plus in de horeca gaat gelden. Alleen gevaccineerden en genezenen die een bewijs van een test of een boostervaccinatie hebben, mogen naar cafés en restaurants. De aanvullende maatregelen moeten de snelle verspreiding van de omikron-variant van Sars-Cov-2 afremmen. 

2G-plus in de gastronomie betekent dat alleen mensen met een boostervaccinatie zonder test horecagelegenheden kunnen bezoeken. Ongevaccineerden kunnen al langer niet meer in de horeca terecht. Saksen-Anhalt doet niet mee met het 2G-plus-beleid. Daar geldt 2G.

Regering en deelstaten hebben ook besloten dat de quarantaine van contactpersonen wordt verkort van 14 dagen naar 10 dagen. Na 7 dagen kan de quarantaine worden beëindigd met een negatieve test. Contactpersonen die al een boostervaccinatie hebben, hoeven binnenkort helemaal niet in quarantaine.

Zorgpersoneel mag na vijf dagen de quarantaine met een negatieve test beëindigen, mits de persoon 48 uur klachtenvrij is. Scholieren kunnen hun quarantaine ook al na vijf dagen beëindigen met een negatieve test. Dit kan omdat zij op school regelmatig worden getest.

Voor niet-essentiële winkels blijft de 2G-regel gelden (alleen toegang voor gevaccineerden of genezenen) en het dringende advies om FFP2-mondkapjes te dragen. Lees meer bij Tagesschau 

Reacties

Pim - 14 februari 2022 21:34

Hallo, wij willen met ons gezin naar winterberg.
Mijn vrouw en ik hebben beide 2 vaccinaties en een booster, echter onze dochter van 6 niet en ook geen covid herstel of iets.
Wat ik terug lees moet onze dochter dan 5 dgn in quarantaine?

Reageer
Esma - 14 februari 2022 18:03

Hoeveel maanden moet er in Duitsland tussen een positieve test en een booster zitten, hier in Nederland is dat 3 maanden maar volgens mij las ik ergens dat Duitsland 2 maanden hanteert?…

Reageer
Kelly - 10 februari 2022 11:04

Wij gaan morgen naar winterberg.
Ik ben volledig gevaccineerd en geboosterd.
Maar mijn vriend niet, hij heeft recent corona gehad en daardoor wel een herstelbewijs die een maand oud is.
Moet hij dan als nog dagelijks testen ik winterberg, voor de horeca ect? En voor het kopen van een skipas?

Reageer
Nina - 6 februari 2022 17:27

Ik heb janssen en moderna gehad, mag ik dan nu wel naar de supermarkten in Duitsland? En mag ik dan als ik negatief test thuis ook de horeca in?

Reageer
Ahmed Nina - 7 februari 2022 19:36

Nina,
Ik heb dezelfde combinatie: 1ste spuit Janssen en als booster Moderna. In NordRhein-Westfalen (Kleef, Kranenburg etc.) hanteren ze 2G-plus in de HORECA en 2G in de winkels. Concreet kun je met de combinatie Janssen/Moderna en mondkapje op winkelen, MAARRR niet een hapje eten in de horeca. Alleen afhalen. Ik heb dit zelf ondervonden. Ik bestelde na controle QR-code, koffie en moest deze meenemen naar buiten. Ernst Kuipers is in gesprek met de Duitse regering voor een oplossing.
Groet,
Ahmed

Aly van Dijk - 4 februari 2022 17:12

Mijn dochter van 17 gaat in maart met school naar Berlijn voor 2 weken. Ze heeft 2 vaccinaties gehad maar mag vooralsnog geen booster. Hoe zit het dan met toegang tot horeca, musea etc in Berlijn? Moet ze dan eerst testen? Ze baalt heel erg nu is besloten de booster tot 18 jaar niet te geven. Hopelijk geeft dat voor haar geen beperkingen!

Reageer
Sabine Delaere - 3 februari 2022 08:27

Mijn zoon gaat eind april op schoolreis naar Berlijn, is niet gevacineerd, wel een herstelbewijs van 20 december. Zijn er veel plaatsen waar een antigeentest kan worden afgenomen, gezien het feit hij in groep reist? Voor een volledige vacinatie + booster zijn we zohiezo te laat.

Reageer
Wiebke Pittlik Sabine Delaere - 3 februari 2022 12:01

Als het herstelbewijs ouder dan 90 dagen is, is het niet meer geldig in Duitsland. Uw zoon moet dan, als Nederland nog steeds als hoogrisicoland wordt gezien, in quarantaine direct na aankomst. Pas na 5 dagen kan die quarantaine met een test worden beeindigd. Dit zijn de inreisregels. Voor de 2g/2Gplus-regels voor horeca ed zijn inderdaad op veel plekken tests te doen. Groet, de redactie

M - 2 februari 2022 19:51

Ik heb net Corona gehad dus mag geen booster nog nemen. Daarnaast test ik nog zo’n 8 weken positief dus kan ik niet een negatieve test laten zien. Is hier een regeling voor in Winterberg?

Reageer
Alice - 1 februari 2022 20:42

Hallo, wat als je Janssen vaccinatie hebt gehad. En daarna Corona, waardoor de 3 mnd nog niet om zijn en je dus geen booster kan halen in NL. Kan je dan in Duitsland een booster halen of hanteren ze daar ook minimum interval van 3mnd?
Alvast dank voor de reactie!

Reageer
Rafael - 31 januari 2022 17:21

Ik heb 2 vaccinaties gehad en een corona herstelbewijs (januari 2022 corona gehad) mag ik dan gebruik maken van de horeca (2G+) in winterberg zonder dagelijks te testen. En indien niet mogelijk hoe moeilijk is het om te testen in Duitsland.

Reageer
Els Rafael - 2 februari 2022 22:57

Een herstelbewijs wordt niet geaccepteerd. Je hebt dus twee vaccinaties plus booster of negatieve test niet ouder dan 24 uur nodig. In Duitsland kun je op heel veel plekken een sneltest doen zonder afspraak. Je hebt dan binnen een kwartier de uitslag binnen via mail.

Fien - 30 januari 2022 19:23

Mag ik mijn mondkapje af doen en praten met mijn vriend of vriendin als ik aan tafel zit in een restaurant?

Reageer
Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Corona in Duitsland':

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Duitsland heeft de mondkapjesplicht in het ov en ook grotendeels in de zorg afgeschaft. Een overzicht van de corona-regels.


Lees meer

Duitse vaccinatieplicht op losse schroeven

Duitse vaccinatieplicht op losse schroeven

Door de opkomst van de omikronvariant staat de Duitse vaccinatieplicht tegen corona ter discussie.


Lees meer

De schuldigen

De schuldigen

Het strenge Duitse moralisme heeft nu het thema vaccinatie in zijn greep, constateert columnist Merlijn Schoonenboom.


Lees meer

Politieke tussentijd bemoeilijkt coronabeleid

Politieke tussentijd bemoeilijkt coronabeleid

Terwijl de besmettingen oplopen, leek de Duitse politiek verlamd. Maar nu zijn een nieuwe wet en extra maatregelen besloten.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger