Duitslandweb logo Duitslandweb

Bremen heeft meeste infecties ondanks hoogste vaccinatiegraad

Kort nieuws - 10 januari 2022 - Auteur: Redactie Duitslandweb

In Bremen worden de hoogste aantallen nieuwe corona-infecties van Duitsland gemeld, ondanks dat de deelstaat de hoogste vaccinatiegraad van Duitsland kent. Een van de oorzaken ligt volgens de gezondheidsinstanties bij Bremens geografische ligging vlak bij Nederland.

Het aantal besmettingen per 100.000 inwoners per zeven dagen, is in Bremen vanochtend 1028, het landelijk gemiddelde in Duitsland is 375,7. Dat terwijl ongeveer 88 procent van de bevolking van Bremen minimaal één keer is gevaccineerd, en 44 procent al een boosterprik heeft gehad.

Dat Bremen ondanks de hoge vaccinatiegraad de meeste nieuwe besmettingen meldt, heeft volgens de gezondheidsdienst van de deelstaat meerdere oorzaken. De hoge besmettingsaantallen zijn terug te voeren op de oprukkende omikronvariant, die in Bremen al 85,5 procent van de infecties uitmaakt. In heel Duitsland is dit percentage 44,3. De bevolkingsdichtheid van de kleinste deelstaat zorgt ervoor dat de nieuwe variant van het coronavirus zich in Bremen snel heeft kunnen verspreiden.

De gezondheidsdienst van Bremen wijst erop dat de kerstmarkt in de stad, in tegenstelling tot veel steden in het aangrenzende Nedersaksen, gewoon is doorgegaan. Deze kerstmarkt zou ook veel Nederlanders hebben aangetrokken. Minister van Gezondheid Karl Lauterbach stelde al voor de kerst dat Nederland - waar veel meer infecties dan in Duitsland plaatsvinden - voor het snel oplopende aantal besmettingen kon zorgen. Lees meer bij Tagesschau.de

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Corona in Duitsland':

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Duitsland heeft de mondkapjesplicht in het ov en ook grotendeels in de zorg afgeschaft. Een overzicht van de corona-regels.


Lees meer

Duitse vaccinatieplicht op losse schroeven

Duitse vaccinatieplicht op losse schroeven

Door de opkomst van de omikronvariant staat de Duitse vaccinatieplicht tegen corona ter discussie.


Lees meer

De schuldigen

De schuldigen

Het strenge Duitse moralisme heeft nu het thema vaccinatie in zijn greep, constateert columnist Merlijn Schoonenboom.


Lees meer

Politieke tussentijd bemoeilijkt coronabeleid

Politieke tussentijd bemoeilijkt coronabeleid

Terwijl de besmettingen oplopen, leek de Duitse politiek verlamd. Maar nu zijn een nieuwe wet en extra maatregelen besloten.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger