Duitslandweb logo Duitslandweb

Minister Hoekstra bezoekt Duitse ambtgenote Baerbock

Kort nieuws - 26 januari 2022 - Auteur: Redactie Duitslandweb

De Nederlandse minister van Buitenlandse Zaken Wopke Hoekstra heeft woensdag in Berlijn een bezoek gebracht aan zijn Duitse collega Annalena Baerbock. Voorafgaand aan hun gesprek benadrukten ze tijdens een gezamenlijke persconferentie het belang van de Nederlands-Duitse samenwerking.

Nederland en Duitsland delen dezelfde waarden en doelen, zeiden Baerbock en Hoekstra vanmiddag in Berlijn. Ze noemden als gezamenlijke doelen onder meer een sterkere en effectievere EU, klimaatbescherming en deëscalatie in het Oekraïne-conflict. Hoekstra gaf zijn statement in vlekkeloos Duits.

Beide ministers hebben elkaar maandag al ontmoet in Brussel bij een overleg met de Europese ministers van Buitenlandse Zaken. Vandaag is hun eerste bilaterale gesprek. Baerbock begon haar statement met een verwijzing naar de nauwe banden tussen Nederland en Duitsland in het grensgebied. Daar pendelen mensen voortdurend heen en weer en is werken, shoppen of familie bezoeken over de grens volkomen normaal. Tijdens de coronapandemie is gebleken hoeveel invloed de beperkende maatregelen daarop hebben gehad, aldus Baerbock.

Bekijk de statements hieronder (va min. 7:52)

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Nederlands-Duitse samenwerking':

Nieuwe generatie Nederlandse auteurs klaar voor Duitsland

Nieuwe generatie Nederlandse auteurs klaar voor Duitsland

Nederland & Vlaanderen zijn deze maand gastland op de Leipziger Buchmesse. Een uitgelezen kans voor auteurs zich te presenteren in Duitsland.


Lees meer

Koning in Duisburg: ‘Kunnen niet zonder elkaar’

Koning in Duisburg: ‘Kunnen niet zonder elkaar’

Koning Willem-Alexander bezocht Noordrijn-Westfalen om de waterstof-samenwerking aan te zwengelen.


Lees meer

Duitsland als vluchtheuvel

Duitsland als vluchtheuvel

Wat als Nederlanders op de vlucht voor het water massaal aankloppen in Duitsland? Cabaretier Patrick Nederkoorn maakte er een (Duitse) voorstelling over.


Lees meer

Duits-Nederlandse top in Rotterdam

Duits-Nederlandse top in Rotterdam

De Duitse kanselier Scholz en enkele van zijn ministers halen vandaag in Rotterdam de banden aan met de Nederlandse regering.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger