Duitslandweb logo Duitslandweb

Minister Baerbock wil meer EU-sancties tegen Iran

Kort nieuws - 10 oktober 2022 - Auteur: Redactie Duitslandweb

De Duitse minister van Buitenlandse Zaken Annalena Baerbock (Groenen) heeft het geweld tegen demonstranten in Iran scherp veroordeeld. De minister wil ervoor zorgen dat er meer sancties komen, zei ze in de krant Bild am Sonntag. 

Baerbock wil dat de EU inreisverboden oplegt aan de verantwoordelijken voor het geweld en dat hun tegoeden in de EU worden bevroren. Afgelopen week diende Duitsland samen met andere landen al concrete voorstellen in bij de EU voor sancties tegen organisaties en individuen uit Iran. 

Al ruim drie weken gaan vrouwen in Iran massaal de straat op voor meer rechten en vrijheden. Aanleiding is de dood van een jonge vrouw die haar hoofddoek niet volgens de strenge Iraanse voorschriften gedragen zou hebben. De Iraanse regering probeert de protesten met geweld neer te slaan. Daarmee staat het regime volgens Baerbock 'aan de verkeerde kant van de geschiedenis'. De boodschap van de mensen op straat is oorverdovend, alleen de regering in Teheran is doof, aldus de minister. Ze beloofde solidair te blijven met het Iraanse volk. Lees meer bij Tagesschau

Afgelopen week riep de minister van Binnenlandse Zaken Nancy Faeser (SPD) de deelstaten op geen mensen meer uit te zetten naar Iran. "Uitzettingen naar Iran zijn onverantwoord in de huidige rampzalige mensenrechtensituatie", zei Faeser tegen Der Spiegel. Volgens de minister moeten de deelstaten zo snel mogelijk tot een uitzettingsverbod besluiten. 

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer:

Rechter: Veiligheidsdienst noemt AfD terecht verdacht

Rechter: Veiligheidsdienst noemt AfD terecht verdacht

De veiligheidsdienst heeft nu meer middelen om de AfD in de gaten te houden.


Lees meer

Wachten loont

Wachten loont

Friedrich Merz positioneert zijn CDU als nieuwe anti-partij, schrijft econoom Carsten Brzeski. Hoe de partij haar plannen wil uitvoeren, blijft onduidelijk.


Lees meer

Soapserie 'investeren met de schuldenrem'

Soapserie 'investeren met de schuldenrem'

Wat een misdaadserie gemeen heeft met de Berlijnse politiek legt econoom Carsten Brzeski uit in zijn nieuwe column.


Lees meer

Bondsdagleden krijgen boetes voor wangedrag

Bondsdagleden krijgen boetes voor wangedrag

Parlementariërs die zich misdragen, worden in Duitsland strenger bestraft dan in Nederland.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger