Duitslandweb logo Duitslandweb

Minister Baerbock wil meer EU-sancties tegen Iran

Kort nieuws - 10 oktober 2022 - Auteur: Redactie Duitslandweb

De Duitse minister van Buitenlandse Zaken Annalena Baerbock (Groenen) heeft het geweld tegen demonstranten in Iran scherp veroordeeld. De minister wil ervoor zorgen dat er meer sancties komen, zei ze in de krant Bild am Sonntag. 

Baerbock wil dat de EU inreisverboden oplegt aan de verantwoordelijken voor het geweld en dat hun tegoeden in de EU worden bevroren. Afgelopen week diende Duitsland samen met andere landen al concrete voorstellen in bij de EU voor sancties tegen organisaties en individuen uit Iran. 

Al ruim drie weken gaan vrouwen in Iran massaal de straat op voor meer rechten en vrijheden. Aanleiding is de dood van een jonge vrouw die haar hoofddoek niet volgens de strenge Iraanse voorschriften gedragen zou hebben. De Iraanse regering probeert de protesten met geweld neer te slaan. Daarmee staat het regime volgens Baerbock 'aan de verkeerde kant van de geschiedenis'. De boodschap van de mensen op straat is oorverdovend, alleen de regering in Teheran is doof, aldus de minister. Ze beloofde solidair te blijven met het Iraanse volk. Lees meer bij Tagesschau

Afgelopen week riep de minister van Binnenlandse Zaken Nancy Faeser (SPD) de deelstaten op geen mensen meer uit te zetten naar Iran. "Uitzettingen naar Iran zijn onverantwoord in de huidige rampzalige mensenrechtensituatie", zei Faeser tegen Der Spiegel. Volgens de minister moeten de deelstaten zo snel mogelijk tot een uitzettingsverbod besluiten. 

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer:

Nogal ruw

Nogal ruw

Na een week van geruzie en nachtelijke vergaderingen komen de Groenen aangeslagen uit de strijd. Het ging er 'ziemlich ruppig' aan toe.


Lees meer

Verontwaardiging over hervorming Duits kiesstelsel

Verontwaardiging over hervorming Duits kiesstelsel

Dat de Bondsdag kleiner moest worden, daar was iedereen het over eens. Maar van de hervorming die nu is besloten, laten analisten weinig heel.


Lees meer

Wachten op een Chinastrategie

Wachten op een Chinastrategie

De afhankelijkheid van China is een achilleshiel van de Duitse economie. De bondsregering moet snel met een China-strategie komen, aldus econoom Brzeski.


Lees meer

Duitse regering ruziet over verbod verbrandingsmotor

Duitse regering ruziet over verbod verbrandingsmotor

De Duitse FDP trok tot verbijstering van Brussel de steun in aan het EU-verbod op de productie van diesel- en benzineauto's. Wat is er aan de hand?


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger