Duitslandweb logo Duitslandweb

Minister Baerbock wil meer EU-sancties tegen Iran

Kort nieuws - 10 oktober 2022 - Auteur: Redactie Duitslandweb

De Duitse minister van Buitenlandse Zaken Annalena Baerbock (Groenen) heeft het geweld tegen demonstranten in Iran scherp veroordeeld. De minister wil ervoor zorgen dat er meer sancties komen, zei ze in de krant Bild am Sonntag. 

Baerbock wil dat de EU inreisverboden oplegt aan de verantwoordelijken voor het geweld en dat hun tegoeden in de EU worden bevroren. Afgelopen week diende Duitsland samen met andere landen al concrete voorstellen in bij de EU voor sancties tegen organisaties en individuen uit Iran. 

Al ruim drie weken gaan vrouwen in Iran massaal de straat op voor meer rechten en vrijheden. Aanleiding is de dood van een jonge vrouw die haar hoofddoek niet volgens de strenge Iraanse voorschriften gedragen zou hebben. De Iraanse regering probeert de protesten met geweld neer te slaan. Daarmee staat het regime volgens Baerbock 'aan de verkeerde kant van de geschiedenis'. De boodschap van de mensen op straat is oorverdovend, alleen de regering in Teheran is doof, aldus de minister. Ze beloofde solidair te blijven met het Iraanse volk. Lees meer bij Tagesschau

Afgelopen week riep de minister van Binnenlandse Zaken Nancy Faeser (SPD) de deelstaten op geen mensen meer uit te zetten naar Iran. "Uitzettingen naar Iran zijn onverantwoord in de huidige rampzalige mensenrechtensituatie", zei Faeser tegen Der Spiegel. Volgens de minister moeten de deelstaten zo snel mogelijk tot een uitzettingsverbod besluiten. 

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer:

Podcast Achtung: Beieren - 'het betere Duitsland'

Podcast Achtung: Beieren - 'het betere Duitsland'

Beieren gaat op 8 oktober stemmen. Premier Söder prijst zijn deelstaat graag aan als het betere Duitsland. Hoe zit dat? En welke rol speelt Beieren in Duitsland?


Lees meer

Er komt rook vanonder de brandmuur

Er komt rook vanonder de brandmuur

Samenwerken met de AfD is taboe in de Duitse politiek. Maar of dat zo blijft? Columniste Inge Jooris over de 'Brandmauer'.


Lees meer

Scholz: Deutschland-Pakt moet land moderniseren

Scholz: Deutschland-Pakt moet land moderniseren

De kanselier wil Duitsland met een "nationale krachtsinspanning" moderniseren, zei hij in de Bondsdag.


Lees meer

Die Linke in bestaanscrisis

Die Linke in bestaanscrisis

Het is chaos in de Duitse socialistische partij Die Linke. De partij dreigt uiteen te vallen en zag de laatste maanden al menigeen vertrekken.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger