Duitslandweb logo Duitslandweb

Minister Maas waarschuwt voor militaire escalatie in Midden-Oosten

Kort nieuws - 11 juni 2019 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Minister van Buitenlandse Zaken Maas (SPD) heeft na een bezoek aan Iran gewaarschuwd voor een militaire escalatie in het Midden-Oosten. Hij was in Iran om over het behoud van het atoomakkoord te spreken.

Het atoomakoord werd in 2015 gesloten, Iran beloofde toen geen kernwapens meer te ontwikkelen. Vorig jaar hebben de VS het atoomakkoord opgezegd en weer sancties ingevoerd. Iran verwacht nu steun van de EU tegen het 'economische terrorisme' van de VS, zoals compensatie voor het verlies bij de export van ruwe olie. 

Maas moest die verwachtingen tijdens zijn bezoek maandag temperen. Daarmee is de redding van het atoomakkoord niet waarschijnlijker geworden, zei hij voorafgaand aan een bijeenkomst van 18 ministers van Buitenlandse Zaken vandaag in Stockholm. "Dat is een gevaar voor de wereldvrede." Maandag waarschuwde hij voor een militaire escalatie in het Midden-Oosten. Lees meer bij Süddeutsche.deWelt.de en tagesschau.de

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Duitsland en de wereld':

5 vragen over Duitsland en het conflict in het Midden-Oosten

5 vragen over Duitsland en het conflict in het Midden-Oosten

Waarom voelt Duitsland een speciale verplichting voor Israël? En hoe gaat Duitsland om met pro-Palestijns protest?


Lees meer

De Duitse staatsraison

De Duitse staatsraison

De aanval van Hamas op Israël zorgt in Duitsland voor extra grote innerlijke verwarring, ziet Merlijn Schoonenboom in Berlijn.


Lees meer

Duitsland en China zoeken in Berlijn toenadering

Duitsland en China zoeken in Berlijn toenadering

Kanselier Scholz ontving China's premier Li Qiang voor kabinetsoverleg, in de hoop de gespannen relatie tussen beide landen te verbeteren.


Lees meer

Wachten op een Chinastrategie

Wachten op een Chinastrategie

De afhankelijkheid van China is een achilleshiel van de Duitse economie. De bondsregering moet snel met een China-strategie komen, aldus econoom Brzeski.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger