Duitslandweb logo Duitslandweb

Minister Baerbock bezoekt Den Haag

Kort nieuws - 16 januari 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb

De Duitse minister van Buitenlandse Zaken Annalena Baerbock (Groenen) is maandag (vandaag) in Den Haag. Ze treft premier Mark Rutte en haar ambtsgenoot Wopke Hoekstra. Ook een bezoek aan het Internationaal Gerechtshof staat op de agenda. 

De oorlog in Oekraïne zal een belangrijk gespreksthema zijn. Vlak voor haar vertrek maandagmorgen zei Baerbock over de Nederlands-Duitse samenwerking: "Sinds het begin van de oorlog staan Duitsland en Nederland schouder aan schouder met de mensen in Oekraïne. Ons gezamenlijk doel blijft dat de mensen in Oekraïne weer in vrede en veiligheid kunnen wonen". Ook zei Baerbock dat Nederland en Duitsland in belangrijke buitenlandse aangelegenheden met één stem spreken, zoals bij de solidariteit voor de "moedige mensen in Iran en onderdrukte vrouwen en meisjes in Afghanistan."

Het versterken van het volkenrecht staat hoog op de agenda tijdens het bezoek. Den Haag is volgens Baerbock als geen andere stad de plek van het volkenrecht en rechtvaardigheid. Bij haar bezoek aan het Internationale Strafhof zal de minister spreken met de president en de hoofdaanklager. Tot slot geeft Baerbock een toespraak op The Hague Academy of International Law. Lees meer bij de Duitse ambassade op Twitter en het Auswärtiges Amt

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Nederlands-Duitse samenwerking':

Duitsland als vluchtheuvel

Duitsland als vluchtheuvel

Wat als Nederlanders op de vlucht voor het water massaal aankloppen in Duitsland? Cabaretier Patrick Nederkoorn maakte er een (Duitse) voorstelling over.


Lees meer

Duits-Nederlandse top in Rotterdam

Duits-Nederlandse top in Rotterdam

De Duitse kanselier Scholz en enkele van zijn ministers halen vandaag in Rotterdam de banden aan met de Nederlandse regering.


Lees meer

'Ik vraag aandacht voor grenseffecten van wetten'

'Ik vraag aandacht voor grenseffecten van wetten'

De nieuwe Nederlandse ambassadeur in Berlijn, Ronald van Roeden, vertelt in deze podcast over zijn werk en wat hij wil bereiken in de Duits-Nederlandse samenwerking.


Lees meer

Geliefde Duitse zalm nog steeds in Nederlandse netten

Geliefde Duitse zalm nog steeds in Nederlandse netten

Pas eind 2023 komt er onder Duitse druk een visverbod bij de Haringvlietdam om trekvissen te beschermen.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger