Duitslandweb logo Duitslandweb

Minister Baerbock bezoekt Den Haag

Kort nieuws - 16 januari 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb

De Duitse minister van Buitenlandse Zaken Annalena Baerbock (Groenen) is maandag (vandaag) in Den Haag. Ze treft premier Mark Rutte en haar ambtsgenoot Wopke Hoekstra. Ook een bezoek aan het Internationaal Gerechtshof staat op de agenda. 

De oorlog in Oekraïne zal een belangrijk gespreksthema zijn. Vlak voor haar vertrek maandagmorgen zei Baerbock over de Nederlands-Duitse samenwerking: "Sinds het begin van de oorlog staan Duitsland en Nederland schouder aan schouder met de mensen in Oekraïne. Ons gezamenlijk doel blijft dat de mensen in Oekraïne weer in vrede en veiligheid kunnen wonen". Ook zei Baerbock dat Nederland en Duitsland in belangrijke buitenlandse aangelegenheden met één stem spreken, zoals bij de solidariteit voor de "moedige mensen in Iran en onderdrukte vrouwen en meisjes in Afghanistan."

Het versterken van het volkenrecht staat hoog op de agenda tijdens het bezoek. Den Haag is volgens Baerbock als geen andere stad de plek van het volkenrecht en rechtvaardigheid. Bij haar bezoek aan het Internationale Strafhof zal de minister spreken met de president en de hoofdaanklager. Tot slot geeft Baerbock een toespraak op The Hague Academy of International Law. Lees meer bij de Duitse ambassade op Twitter en het Auswärtiges Amt

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Nederlands-Duitse samenwerking':

Nieuwe generatie Nederlandse auteurs klaar voor Duitsland

Nieuwe generatie Nederlandse auteurs klaar voor Duitsland

Nederland & Vlaanderen zijn deze maand gastland op de Leipziger Buchmesse. Een uitgelezen kans voor auteurs zich te presenteren in Duitsland.


Lees meer

Koning in Duisburg: ‘Kunnen niet zonder elkaar’

Koning in Duisburg: ‘Kunnen niet zonder elkaar’

Koning Willem-Alexander bezocht Noordrijn-Westfalen om de waterstof-samenwerking aan te zwengelen.


Lees meer

Duitsland als vluchtheuvel

Duitsland als vluchtheuvel

Wat als Nederlanders op de vlucht voor het water massaal aankloppen in Duitsland? Cabaretier Patrick Nederkoorn maakte er een (Duitse) voorstelling over.


Lees meer

Duits-Nederlandse top in Rotterdam

Duits-Nederlandse top in Rotterdam

De Duitse kanselier Scholz en enkele van zijn ministers halen vandaag in Rotterdam de banden aan met de Nederlandse regering.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger