Duitslandweb logo Duitslandweb

Carnaval Keulen met 2G-plus maar zonder mondkapjes

Kort nieuws - 18 februari 2022 - Auteur: Redactie Duitslandweb

De stad Keulen heeft donderdag laten weten dat er tijdens carnaval geen mondkapje gedragen hoeft te worden. Wel zal tijdens het jaarlijkse volksfeest de 2G-plus regel van kracht zijn.

Sinds 10 december 2021 geldt er in de voetgangerszones en in de grote winkelstraten een mondkapjesplicht, maar deze komt op 23 februari te vervallen. Dit is een dag voor Weiberfastnacht, de eerste dag van de festiviteiten. De hele stad is verklaard tot ‘gesicherte Brauchtumszone’, wat zoveel betekent als 'afgeschermd gebied voor traditionele gebruiken'.

Om corona-uitbraken te beperken, geldt in de binnenstad wel 2G-plus. Dit houdt in dat mensen volledig gevaccineerd en geboosterd óf volledig gevaccineerd en negatief getest moeten zijn. Wie binnen wil feesten, moet altijd over een negatief testbewijs beschikken, geboosterd of niet.

De autoriteiten zullen steekproefsgewijs gaan controleren of de bezoekers zich aan de gezondheidsregels houden. Wie als feestvierder niet aan deze regels voldoet riskeert een boete van 250 euro. De festiviteiten vinden plaats van Weiberfastnacht op 24 februari tot Aswoensdag op 2 maart, waarna de vastentijd begint. Kijk voor meer informatie op de website van de stad Keulen

 

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer:

Dansverbod Goede Vrijdag: verplichte ingetogenheid

Dansverbod Goede Vrijdag: verplichte ingetogenheid

In Duitsland mag op Goede Vrijdag niet worden gefeest. Het 'Tanzverbot' is omstreden.


Lees meer

Midden in Düsseldorf ligt een klein stukje Japan

Midden in Düsseldorf ligt een klein stukje Japan

Na de Tweede Wereldoorlog kwamen veel Japanners voor werk naar Düsseldorf en dat is goed zichtbaar in de stad.


Lees meer

Duitsland legaliseert gebruik van cannabis

Duitsland legaliseert gebruik van cannabis

Wiet roken is voor volwassenen legaal in Duitsland. Sinds 1 april is bezit en gebruik van cannabis niet langer strafbaar, al zijn er veel voorwaarden.


Lees meer

Nieuwe generatie Nederlandse auteurs klaar voor Duitsland

Nieuwe generatie Nederlandse auteurs klaar voor Duitsland

Nederland & Vlaanderen zijn deze maand gastland op de Leipziger Buchmesse. Een uitgelezen kans voor auteurs zich te presenteren in Duitsland.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger