Duitslandweb logo Duitslandweb

Vredesdemonstratie op Rosenmontag in Keulen

Kort nieuws - 28 februari 2022 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Rosenmontag verloopt in Keulen dit jaar anders dan normaal. Waar de maandag van het carnavalsfeest normaal gesproken in het teken staat van vrolijke optochten, werd vandaag een vredesdemonstratie georganiseerd.

Carnaval kon dit jaar voor het eerst weer zonder coronabeperkingen doorgaan, maar gezien de oorlog in Oekraïne vonden veel Duitsers het ongepast om te gaan feesten. Op veel plaatsen zijn de festiviteiten daarom afgelast. Het feestcomité van het Keulse carnaval heeft in plaats daarvan ervoor gekozen een vredesdemonstratie te organiseren. Bij deze demonstratie zijn ook de zogenoemde persiflagewagens aanwezig die spot drijven met de situatie in Oost-Europa.

“Het Keulse carnaval kan meer dan alleen feestvieren en dansen”, zegt voorzitter van het feestcomité Christoph Kuckelkorn. “Het feest moet het vooral hebben van solidariteit en de gemeenschap, waarden als vrijheid en gelijkheid zijn voor ons het allerbelangrijkst.” Volgens de Keulse politie waren maandagmiddag meer dan 250.000 demonstranten aanwezig en was de stoet zo’n 4,5 kilometer lang: bijna even lang als de reguliere stoet van voor de pandemie. Vooraan de optocht reed en wagen die uitbeeldde hoe president Poetin met bouwstenen de Sovjet-Unie weer in elkaar zette. Minister-president van Noordrijn-Westfalen Hendrik Wüst noemde de vredesdemonstratie een “reuzenprestatie van het georganiseerde carnaval”. Lees meer bij Tagesschau

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer:

Dansverbod Goede Vrijdag: verplichte ingetogenheid

Dansverbod Goede Vrijdag: verplichte ingetogenheid

In Duitsland mag op Goede Vrijdag niet worden gefeest. Het 'Tanzverbot' is omstreden.


Lees meer

Midden in Düsseldorf ligt een klein stukje Japan

Midden in Düsseldorf ligt een klein stukje Japan

Na de Tweede Wereldoorlog kwamen veel Japanners voor werk naar Düsseldorf en dat is goed zichtbaar in de stad.


Lees meer

Duitsland legaliseert gebruik van cannabis

Duitsland legaliseert gebruik van cannabis

Wiet roken wordt voor volwassenen legaal in Duitsland. Vanaf 1 april is bezit en gebruik van cannabis niet langer strafbaar, al zijn er veel voorwaarden.


Lees meer

Protest in het bos: Grünheide verzet zich tegen Tesla

Protest in het bos: Grünheide verzet zich tegen Tesla

De Tesla-fabriek bij Berlijn is na een aanslag tijdelijk dicht. De Gigafactory roept al langer weerstand op. Activisten distantiëren zich van het geweld.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger