Duitslandweb logo Duitslandweb

'Nord Stream 2 AG ontslaat alle medewerkers'

Kort nieuws - 1 maart 2022 - Auteur: Redactie Duitslandweb

De onderneming achter de Nord Stream 2-pijpleiding, Nord Stream 2 AG, heeft alle medewerkers ontslagen. Dit meldde de minister van Economische Zaken van Zwitserland Guy Parmelin maandagavond op tv. Nord Stream 2 AG is gevestigd in het Zwitserse kanton Zug.

Het hoofdkantoor van de exploitant achter het gasproject staat om fiscale redenen in Zug. In totaal zijn 140 medewerkers ontslagen, aldus Parmelin. Nord Stream 2 AG zou met financiële adviseurs bezig zijn de schulden te ordenen en nog deze week een faillissementsaanvraag kunnen indienen, meldt persbureau Reuters. Nord Stream 2 AG is een dochter van het Russische gasbedrijf Gazprom.

Met de pijpleiding moest Russisch gas via de Oostzee naar Duitsland worden getransporteerd. Maar Duitsland legde vorige week de vergunningsprocedure voor de gaspijpleiding stil. Die kan daardoor niet in gebruik worden genomen. Dat besluit was een reactie op de Russische erkenning van de zelfverklaarde volksrepublieken Donetsk en Loehansk in Oost-Oekraïne.

Niet alleen de Duitsers hebben maatregelen tegen Nord Stream 2 genomen. De Amerikaanse regering heeft de exploitant vorige week sancties opgelegd en daarmee zaken doen met het bedrijf verboden. Olieconcern Shell kondigde maandag aan zijn betrokkenheid bij de pijpleiding te beëindigen. Shell wil bovendien zijn aandelen in alle joint ventures met Gazprom verkopen. Lees meer bij n-tv en Handelsblatt

Reacties

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer:

Duitse regering ruziet over verwarmingswet

Duitse regering ruziet over verwarmingswet

Weer is er ruzie in de Duitse regering. De FDP blokkeert een wetsvoorstel dat moet zorgen dat verwarmingen op gas en olie worden vervangen.


Lees meer

Dweilen met de kraan open

Dweilen met de kraan open

De Duitse regering wil snel meer duurzame verwarmingsinstallaties. Maar ze heeft geen sluitende strategie, schrijft econoom Carsten Brzeski.


Lees meer

Duitsland: klein leger, grote wapenindustrie

Duitsland: klein leger, grote wapenindustrie

Ondanks jarenlange militaire terughoudendheid behoort Duitsland tot de grootste wapenexporteurs ter wereld. Een opvallende paradox.


Lees meer

Laatste Duitse kerncentrales stoppen zaterdag

Laatste Duitse kerncentrales stoppen zaterdag

Terwijl buurlanden als Nederland en Polen plannen maken voor nieuwe kerncentrales, is het in Duitsland vanaf zaterdag gedaan met kernenergie.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger