Duitslandweb logo Duitslandweb

Peiling: Meerderheid Duitsers voor levering zware wapens

Kort nieuws - 14 april 2022 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Een meerderheid van de Duitsers is voor het leveren van zware wapens als tanks en gevechtsvliegtuigen aan Oekraïne. Dat blijkt uit de peiling Deutschlandtrend van de ARD.

55 procent van de ondervraagden is voor levering van zware wapens, 37 procent tegen. Alleen van de rechts-nationalistische AfD is een meerderheid van de kiezers tegen het leveren van zware wapens aan Oekraïne. Van de kiezers van alle andere grote partijen in de Bondsdag is een meerderheid voor.

De bondsregering voert volop discussie of Duitsland Oekraïne met zware wapens als tanks en vliegtuigen moet ondersteunen. Kanselier Scholz (SPD) is daar tot nog toe terughoudend in. Volgens SPD-fractievoorzitter Mützenich moet Duitsland voorkomen partij in de oorlog te worden. Bovendien zijn de mogelijkheden van de Bundeswehr om wapens te leveren uitgeput, waarschuwde minister van Defensie Lambrecht (SPD) enkele dagen geleden. Minister van Buitenlandse Zaken Baerbock (Groenen) kondigde maandag aan dat Duitsland in Europees verband zware wapens aan Oekraïne wil leveren. Lees meer bij Tagesschau.de

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Oorlog in Oekraïne':

'Het ontbreekt Duitsland aan strategie in Oekraïne-oorlog’

'Het ontbreekt Duitsland aan strategie in Oekraïne-oorlog’

Een dag na het nieuws over de tanks werd een groep studenten in Berlijn bijgepraat door de Stiftung Wissenschaft und Politik (SWP).


Lees meer

De zware wapens

De zware wapens

Uitgerekend in Duitse progressieve kringen is er veel steun voor wapens voor Oekraïne. Het verandert de dagelijkse gesprekken zelfs in Kreuzberg, merkt Merlijn Schoonenboom.


Lees meer

Oost-Duits protest tegen sancties tegen Rusland

Oost-Duits protest tegen sancties tegen Rusland

In Oost-Duitsland zwelt het protest tegen het Duitse energie- en Ruslandbeleid aan. Waarom juist daar?


Lees meer

Podcast Achtung! Armpje drukken met Poetin

Podcast Achtung! Armpje drukken met Poetin

Door de oorlog in Oekraïne sneuvelt het ene heilige huisje na het andere in Duitsland. Gesprek over de Duitse positie in deze crisis.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger