Duitslandweb logo Duitslandweb

Onderzoek: Duitsers roken minder, drinken nog altijd veel

Kort nieuws - 26 april 2022 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Volgens het jaarverslag van de Deutsche Hauptstelle für Suchtfragen (DHS), dat zich bezighoudt met verslavingsproblematiek, zijn Duitsers minder sigaretten gaan roken. Wel wordt er meer pijptabak verkocht en is de alcoholconsumptie nog altijd hoog. 

Vorig jaar werden 71,8 miljard sigaretten verkocht, 2,8 procent minder dan in 2020, meldt het jaarverslag. Dit is gemiddeld 863 sigaretten per burger, het laagste gemiddelde aantal sinds de Duitse hereniging in 1990. Ook de consumptie van zelfgedraaide sigaretten liep terug met 5,6 procent. Bij de verkoop van pijptabak was een opvallende stijging zien, de verkoop nam toe met maar liefst 40 procent. Deze stijging komt door de toenemende populariteit van het roken van shisha.

De consumptie van alcohol is volgens de DHS nog altijd hoog. In het jaarverslag worden cijfers van 2019 gebruikt, dat jaar dronken Duitsers vanaf 15 jaar gemiddeld 10,2 liter pure alcohol, ten opzichte van 14,4 liter in 1970. Het alcoholpreventie- en controlebeleid heeft volgens DHS-directeur Christina Rummel minder effect op de bevolking dan gehoopt. 

Wat de invloed van de pandemie is op verslavingen, is volgens experts moeilijk te zeggen. Wel laten zij weten dat de de pandemie de geestelijke gezondheid van de bevolking sterk heeft beïnvloed. Lees meer bij Tagesschau

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Maatschappij':

Dansverbod Goede Vrijdag: verplichte ingetogenheid

Dansverbod Goede Vrijdag: verplichte ingetogenheid

In Duitsland mag op Goede Vrijdag niet worden gefeest. Het 'Tanzverbot' is omstreden.


Lees meer

Midden in Düsseldorf ligt een klein stukje Japan

Midden in Düsseldorf ligt een klein stukje Japan

Na de Tweede Wereldoorlog kwamen veel Japanners voor werk naar Düsseldorf en dat is goed zichtbaar in de stad.


Lees meer

Duitsland legaliseert gebruik van cannabis

Duitsland legaliseert gebruik van cannabis

Wiet roken is voor volwassenen legaal in Duitsland. Sinds 1 april is bezit en gebruik van cannabis niet langer strafbaar, al zijn er veel voorwaarden.


Lees meer

Protest in het bos: Grünheide verzet zich tegen Tesla

Protest in het bos: Grünheide verzet zich tegen Tesla

De Tesla-fabriek bij Berlijn is na een aanslag tijdelijk dicht. De Gigafactory roept al langer weerstand op. Activisten distantiëren zich van het geweld.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger