Duitslandweb logo Duitslandweb

Bondsdag stemt in met zware wapens voor Oekraïne

Kort nieuws - 28 april 2022 - Auteur: Redactie Duitslandweb

De Bondsdag heeft donderdag met grote meerderheid ingestemd met het leveren van zware wapens aan Oekraïne. 

Minister van Defensie Lambrecht (SPD) gaf dinsdag al groen licht voor de levering van luchtafweertanks van het type Gepard aan Oekraïne. Daar sluit de Union (CDU/CSU), de grootste oppositiepartij in de Bondsdag, zich nu bij aan.

Ook zullen Oekraïense soldaten in Duitsland worden getraind. Duitsland verzorgt daarnaast de trainingen voor de pantserhouwitsers die Nederland aan Oekraïne gaat leveren. Voor de munitie voor de luchtafweertanks is Duitsland nog in gesprek met Brazilië. Dat land nam in voorgaande jaren veel munitie voor soortgelijke wapens uit Duitsland af en zou nu de ongeveer 50 Gepard-tanks voor Oekraïne deels kunnen bevoorraden. Lees meer bij Tagesschau. Tagesschau maakte ook een artikel met veelgestelde vragen over de zware wapens voor Oekraïne.

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Oorlog in Oekraïne':

Duitsland: klein leger, grote wapenindustrie

Duitsland: klein leger, grote wapenindustrie

Ondanks jarenlange militaire terughoudendheid behoort Duitsland tot de grootste wapenexporteurs ter wereld. Een opvallende paradox.


Lees meer

Denken over tanks

Denken over tanks

Merlijn Schoonenboom bezoekt het 'Panzermuseum' van de Bundeswehr. De directeur ervan heeft sinds het Leopard-debat een nieuwe dagtaak aan uitleg geven over Duitse tanks.


Lees meer

Podcast Achtung! Duitsland na 1 jaar Oekraïne-oorlog

Podcast Achtung! Duitsland na 1 jaar Oekraïne-oorlog

De Duitse regering staat in de Oekraïne-oorlog onder grote internationale en binnenlandse druk. Hoe gaat kanselier Scholz daarmee om?


Lees meer

'Het ontbreekt Duitsland aan strategie in Oekraïne-oorlog’

'Het ontbreekt Duitsland aan strategie in Oekraïne-oorlog’

Een dag na het nieuws over de tanks werd een groep studenten in Berlijn bijgepraat door de Stiftung Wissenschaft und Politik (SWP).


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger