Duitslandweb logo Duitslandweb

Duitse economie in eerste kwartaal licht gegroeid

Kort nieuws - 29 april 2022 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Volgens een eerste schatting van het Statistische Bundesamt is het Duitse bruto binnenlands product in het eerste kwartaal met 0,2 procent gegroeid. Dit is meer dan verwacht, economen gingen uit van een groei van 0,1 procent.

De lichte groei komt ondanks de corona-pandemie en de oorlog in Oekraïne. Volgens experts van het Statistische Bundesamt zijn de groene cijfers vooral te danken aan grote investeringen in de economie. Sinds eind februari drukt de negatieve impact van de oorlog in Oekraïne steeds zwaarder op de economie. 

De verwachting was dat de economie slechts met 0,1 procent zou groeien, sommige experts vreesden volgens Tagesschau zelfs een recessie. De verwachting is dat de Duitse economie het komende jaar zal groeien, maar door de oorlog, de sancties tegen Rusland en de hoge inflatie is er veel onzekerheid. Het verwachte groeipercentage is naar beneden bijgesteld, minister van Economie en Klimaat Habeck kondigde eerder deze week een verwachte groei van 2,2 procent aan. In januari lag de verwachting nog op een groei van 3,6 procent. Lees meer bij Tagesschau

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Economie':

Kapiteinsarmband

Kapiteinsarmband

De Duitse economie gaat de komende jaren door een serieuze, structurele transitie, waarschuwt econoom en columnist Carsten Brzeski.


Lees meer

Met 'Doppel-Wumms' door de crisis

Met 'Doppel-Wumms' door de crisis

Scholz introduceerde het begrip Doppel-Wumms onlangs met trots. En wordt er nu mee om de oren geslagen.


Lees meer

De landschappen bloeien toch

De landschappen bloeien toch

Geld, goed beleid en geduld; dat is de sleutel tot succes, stelt columnist Carsten Brzeski hoopvol vast.


Lees meer

Het keerpunt

Het keerpunt

Hoe de oorlog in Oekraïne ook afloopt, de Duitse 'Zeitenwende' kan niet meer worden teruggedraaid, schrijft Carsten Brzeski.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger