Duitslandweb logo Duitslandweb

Duitse pantserhouwitsers aangekomen in Oekraïne

Kort nieuws - 22 juni 2022 - Auteur: Redactie Duitslandweb

De Oekraïense minister van Defensie heeft dinsdagmiddag gemeld dat de beloofde pantserhouwitsers 2000 uit Duitsland zijn aangekomen. Ambassadeur Melnyk bevestigde het bericht en bedankte Duitsland voor de steun.

Duitsland en Nederland leveren samen 12 pantserhouwitsers 2000. Of de Nederlandse houwitsers ook al zijn aangekomen is niet bekend. De afgelopen weken werden in Duitsland Oekraïense militairen getraind in het gebruik van het mobiele artilleriegeschut.

Het Duitse ministerie van Defensie heeft gisteren een lijst gepubliceerd van al het militaire materieel dat tot nu toe is geleverd aan Oekraïne. Ook wordt opgesomd wat is toegezegd maar nog niet geleverd. Die lijst was steeds geheim, waardoor onduidelijk was wat Duitsland nou precies leverde aan het land. Omdat andere landen, zoals Nederland en de VS wel bekendmaken wat ze leveren, heeft Duitsland dit beleid aangepast, liet regeringswoordvoerder Hebestreit weten.

Op de lijst staan antitankmijnen, Strela- en Stingerraketten, kogels en handgranaten, maar ook zaken als kleding, tenten, auto's en generatoren. De lijst staat nu op de website van de regering. Lees meer bij RND

 

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Oorlog in Oekraïne':

Duitsland: klein leger, grote wapenindustrie

Duitsland: klein leger, grote wapenindustrie

Ondanks jarenlange militaire terughoudendheid behoort Duitsland tot de grootste wapenexporteurs ter wereld. Een opvallende paradox.


Lees meer

Denken over tanks

Denken over tanks

Merlijn Schoonenboom bezoekt het 'Panzermuseum' van de Bundeswehr. De directeur ervan heeft sinds het Leopard-debat een nieuwe dagtaak aan uitleg geven over Duitse tanks.


Lees meer

Podcast Achtung! Duitsland na 1 jaar Oekraïne-oorlog

Podcast Achtung! Duitsland na 1 jaar Oekraïne-oorlog

De Duitse regering staat in de Oekraïne-oorlog onder grote internationale en binnenlandse druk. Hoe gaat kanselier Scholz daarmee om?


Lees meer

'Het ontbreekt Duitsland aan strategie in Oekraïne-oorlog’

'Het ontbreekt Duitsland aan strategie in Oekraïne-oorlog’

Een dag na het nieuws over de tanks werd een groep studenten in Berlijn bijgepraat door de Stiftung Wissenschaft und Politik (SWP).


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger