Duitslandweb logo Duitslandweb

Mainz en München economisch belangrijkste steden

Kort nieuws - 10 november 2022 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Mainz is dit jaar uitgeroepen tot de Duitse stad met de meest dynamische economie. De hoofdstad van Rijnland-Palts verslaat daarmee de Beierse hoofdstad München, die op dit gebied de afgelopen negen jaar op plaats één stond. München behoudt nog wel de koppositie op het terrein van economische kracht. Dat blijkt uit de jaarlijkse ‘Städteranking’ van het Duits economisch instituut IW Consult.

In Mainz is het hoofdkantoor van het farmaceutisch bedrijf BioNTech gevestigd. Tijdens de coronapandemie heeft dit Duitse bedrijf samen met het Amerikaanse Pfizer een succesvol vaccin tegen Covid-19 ontwikkeld. Dat is de voornaamste reden voor de enorme economische Aufschwung (opleving) van de stad. Hierdoor is Mainz op het vlak van economische dynamiek binnen een jaar tijd van plek 48 naar plaats één in de ranking gestegen.

Ook München blijft een economisch belangrijke stad. Alleen op het terrein van economische dynamiek presteert de hoofdstad van Beieren aanzienlijk slechter dan voorgaande jaren. De dure huizenmarkt in München is hiervoor de hoofdoorzaak. Opvallend is verder dat de industriesteden in het Ruhrgebied dit jaar opnieuw zeer slecht scoren. Volgens het rapport heerst daar een groot gebrek aan digitale en ecologische innovatie. Lees meer bij Spiegel Online

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Economie':

Kapiteinsarmband

Kapiteinsarmband

De Duitse economie gaat de komende jaren door een serieuze, structurele transitie, waarschuwt econoom en columnist Carsten Brzeski.


Lees meer

Met 'Doppel-Wumms' door de crisis

Met 'Doppel-Wumms' door de crisis

Scholz introduceerde het begrip Doppel-Wumms onlangs met trots. En wordt er nu mee om de oren geslagen.


Lees meer

De landschappen bloeien toch

De landschappen bloeien toch

Geld, goed beleid en geduld; dat is de sleutel tot succes, stelt columnist Carsten Brzeski hoopvol vast.


Lees meer

Het keerpunt

Het keerpunt

Hoe de oorlog in Oekraïne ook afloopt, de Duitse 'Zeitenwende' kan niet meer worden teruggedraaid, schrijft Carsten Brzeski.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger