Duitslandweb logo Duitslandweb

Mainz en München economisch belangrijkste steden

Kort nieuws - 10 november 2022 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Mainz is dit jaar uitgeroepen tot de Duitse stad met de meest dynamische economie. De hoofdstad van Rijnland-Palts verslaat daarmee de Beierse hoofdstad München, die op dit gebied de afgelopen negen jaar op plaats één stond. München behoudt nog wel de koppositie op het terrein van economische kracht. Dat blijkt uit de jaarlijkse ‘Städteranking’ van het Duits economisch instituut IW Consult.

In Mainz is het hoofdkantoor van het farmaceutisch bedrijf BioNTech gevestigd. Tijdens de coronapandemie heeft dit Duitse bedrijf samen met het Amerikaanse Pfizer een succesvol vaccin tegen Covid-19 ontwikkeld. Dat is de voornaamste reden voor de enorme economische Aufschwung (opleving) van de stad. Hierdoor is Mainz op het vlak van economische dynamiek binnen een jaar tijd van plek 48 naar plaats één in de ranking gestegen.

Ook München blijft een economisch belangrijke stad. Alleen op het terrein van economische dynamiek presteert de hoofdstad van Beieren aanzienlijk slechter dan voorgaande jaren. De dure huizenmarkt in München is hiervoor de hoofdoorzaak. Opvallend is verder dat de industriesteden in het Ruhrgebied dit jaar opnieuw zeer slecht scoren. Volgens het rapport heerst daar een groot gebrek aan digitale en ecologische innovatie. Lees meer bij Spiegel Online

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Economie':

Soapserie 'investeren met de schuldenrem'

Soapserie 'investeren met de schuldenrem'

Wat een misdaadserie gemeen heeft met de Berlijnse politiek legt econoom Carsten Brzeski uit in zijn nieuwe column.


Lees meer

De Duitse e-auto wacht op de parking

De Duitse e-auto wacht op de parking

Voor de Duitse autosector zijn de gouden jaren achter de rug, schrijft econoom Brzeski. De Duitse automakers gooien het roer om.


Lees meer

Duitsland wordt traag en oud

Duitsland wordt traag en oud

Duitsland vergrijst sneller dan veel andere Europese landen. De economische gevolgen daarvan zijn ingrijpend, aldus econoom Brzeski.


Lees meer

E-auto centraal op autobeurs IAA

E-auto centraal op autobeurs IAA

De autoshow IAA in München geeft een hoofdrol aan de e-auto, maar de modellen waarvan de Duitse merken het moeten hebben, hebben nog steeds een verbrandingsmotor.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger