Duitslandweb logo Duitslandweb

Celstraf voor Duitse bedreiger van prominente vrouwen

Kort nieuws - 18 november 2022 - Auteur: Redactie Duitslandweb

De 54-jarige man die tientallen dreigbrieven stuurde aan prominente vrouwen in Duitsland, is veroordeeld tot bijna zes jaar celstraf. De rechtbank in Frankfurt am Main acht Alexander M. onder meer schuldig aan bedreiging en belediging.

De man ondertekende de brieven met 'NSU 2.0'. Dat is een verwijzing naar de neonazi-terreurgroep NSU, die tussen 2000 en 2007 een reeks moorden pleegde. Ook bracht hij de Hitlergroet in de brieven en bedreigde hij de vrouwen en hun familieleden met gruwelijk geweld. Tussen 2018 en 2021 stuurde hij volgens de rechter minstens 80 brieven, naar vrouwelijke advocaten, politici, journalisten en openbaar aanklagers.

Vorig jaar kwam aan het licht dat gegevens van een aantal mensen die werden bedreigd, waren opgevraagd op politiecomputers in Frankfurt en Wiesbaden. Het is nog steeds onduidelijk hoe dat kon, maar de rechter gaat ervan uit dat de man de brieven alleen schreef en geen medeplichtigen heeft. De slachtoffers eisen dat verder onderzocht wordt hoe de man aan de adressen kwam. Lees meer bij Tagesschau

Tags: NSU, bedreigingen

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Maatschappij':

Nieuwe Duitse staatsburgers moeten Joods leven respecteren

Nieuwe Duitse staatsburgers moeten Joods leven respecteren

Duitsland voelt vanwege het naziverleden een speciale verantwoordelijkheid voor Joods leven. Dat moeten inburgeraars respecteren.


Lees meer

Duitse historici in debat over ‘Nie wieder ist jetzt’

Duitse historici in debat over ‘Nie wieder ist jetzt’

Een dag na de massale demonstratie tegen rechts-extremisme in Berlijn bogen vijf historici zich over de Duitse herinneringscultuur.


Lees meer

Duitsers massaal de straat op tegen extreemrechts

Duitsers massaal de straat op tegen extreemrechts

Meerdere honderdduizenden Duitsers zijn dit weekend de straat op gegaan tegen extreemrechts en de radicalisering van de AfD.


Lees meer

Winnen Wutbürger de verkiezingen?

Winnen Wutbürger de verkiezingen?

In 2010 was het woord Wutbürger in zwang. De boze burger is terug, en stemt vaak AfD, ziet columniste Inge Jooris.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger