Duitslandweb logo Duitslandweb

Duitsland onder druk door Poolse toezeggingen

Kort nieuws - 12 januari 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Nu Polen bereid is in een coalitie met andere landen Leopard 2-tanks aan Oekraïne te leveren, wordt de druk op de Duitse regering opgevoerd. Toch is het "niet erg waarschijnlijk" dat Duitsland binnen korte tijd met de levering van de tanks akkoord zal gaan, aldus een Duitse regeringswoordvoerder.

De Oekraïense president Volodymyr Zelensky begroette het besluit van de Poolse regering, maar verwacht een "gezamenlijk besluit" met andere landen. Duitsland speelt in deze discussie een sleutelrol, omdat de Leopard 2-tanks die Polen al in zijn bezit heeft in Duitsland zijn geproduceerd en niet zonder toestemming van de Duitse regering aan Oekraïne mogen worden geleverd.

Bondkanselier Olaf Scholz (SPD) zei maandag nog dat áls Duitsland dan toch besluit Leopard 2-tanks aan Oekraïne te leveren, dat alleen gebeurt wanneer andere landen ook meedoen. Volgens regeringswoordvoerder Steffen Hebestreit is het echter vrij onwaarschijnlijk dat de Duitse regering voor 20 januari – het moment waarop de beslissing hierover moet worden genomen – tot een Kurswechsel (koerswijziging) besluit. Lees meer bij ZEIT Online en Tagesschau

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer:

Duitse regering ruziet over verwarmingswet

Duitse regering ruziet over verwarmingswet

Weer is er ruzie in de Duitse regering. De FDP blokkeert een wetsvoorstel dat moet zorgen dat verwarmingen op gas en olie worden vervangen.


Lees meer

Slaapwandelend naar een tweede termijn

Slaapwandelend naar een tweede termijn

Veel Duitsers zien Scholz als zwakke leider. Maar hij zou zomaar slaapwandelend over twee jaar kunnen worden herkozen, schrijft econoom Carsten Brzeski.


Lees meer

We zijn allemaal 'SchönmacherInnen'

We zijn allemaal 'SchönmacherInnen'

De ophef over de visagiste van minister Baerbock laat Inge Jooris verzuchten dat we allemaal zo ons best doen om de beste versie van onszelf te tonen.


Lees meer

Duitse coalitie gaat van conflict naar conflict

Duitse coalitie gaat van conflict naar conflict

De Duitse coalitiepartijen SPD, Groenen en FDP liggen steeds weer met elkaar overhoop. De kou lijkt nog niet uit de lucht.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger