Duitslandweb logo Duitslandweb

Politiemensen gewond geraakt bij demonstratie tegen AfD

Kort nieuws - 6 maart 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Bij rellen tijdens een partijcongres van de AfD in Offenburg (Baden-Württemberg) zijn zaterdag 55 mensen gewond geraakt, waaronder 53 politie-agenten.

Enkele honderden leden van de AfD Baden-Württemberg waren afgelopen weekend bijeen voor een tweedaagse conferentie. Voorafgaand aan de rellen hadden ruim 1200 mensen vreedzaam gedemonstreerd tegen de partijbijeenkomst. Daarna sloeg de stemming om en kwam een deel van de demonstranten in confrontatie met de politie. Een aantal agenten kreeg luchtwegproblemen nadat met brandblussers werd gespoten en kleding en vuurwerk in brand werd gestoken. Andere agenten liepen kneuzingen en schaafwonden op door slaan en schoppen. In totaal waren 17 agenten dusdanig gewond dat ze niet meer konden werken. Naar 20 demonstranten heeft de politie een strafrechtelijk onderzoek geopend. De actiegroep 'Aufstehen gegen Rassismus' distantieerde zich van het geweld van de betogers, maar sprak wel van een "buitensporige politieoperatie".

Bij de AfD in Baden-Württemberg woedt al jaren een machtsstrijd tussen de meer gematigde en meer rechtse krachten binnen de partij. Vanwege intern verzet besloot de partij afgelopen weekend een besluit over een belangrijke hervorming uit te stellen. Lees meer bij Tagesspiegel

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Maatschappij':

Dansverbod Goede Vrijdag: verplichte ingetogenheid

Dansverbod Goede Vrijdag: verplichte ingetogenheid

In Duitsland mag op Goede Vrijdag niet worden gefeest. Het 'Tanzverbot' is omstreden.


Lees meer

Midden in Düsseldorf ligt een klein stukje Japan

Midden in Düsseldorf ligt een klein stukje Japan

Na de Tweede Wereldoorlog kwamen veel Japanners voor werk naar Düsseldorf en dat is goed zichtbaar in de stad.


Lees meer

Duitsland legaliseert gebruik van cannabis

Duitsland legaliseert gebruik van cannabis

Wiet roken is voor volwassenen legaal in Duitsland. Sinds 1 april is bezit en gebruik van cannabis niet langer strafbaar, al zijn er veel voorwaarden.


Lees meer

Protest in het bos: Grünheide verzet zich tegen Tesla

Protest in het bos: Grünheide verzet zich tegen Tesla

De Tesla-fabriek bij Berlijn is na een aanslag tijdelijk dicht. De Gigafactory roept al langer weerstand op. Activisten distantiëren zich van het geweld.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger