Duitslandweb logo Duitslandweb

Duitse export groeit sterker dan verwacht

Kort nieuws - 4 april 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb

De Duitse export is begin dit jaar sterker gegroeid dan analisten hadden verwacht. Dat is vooral te danken aan de sterke vraag vanuit de Verenigde Staten en China. 

In februari nam de Duitse export onverwacht fors toe. In een maandelijkse vergelijking steeg de export met 4 procent tot 136,7 miljard euro, blijkt uit cijfers van het Statistisches Bundesamt, het Duitse bureau voor de statistiek. Het is de grootste stijging sinds april vorig jaar.

Het grootste deel van de Duitse export ging in februari naar de Verenigde Staten. Dat land importeerde 9,4 procent meer goederen uit Duitsland dan in januari. De export naar China nam toe met 10,2 procent tot 8,5 miljard euro. Volgens experts hebben onder meer het wegvallen van de coronabeperkingen een positief effect. De export naar Rusland daalde daarentegen met 14,3 procent tot een totaal van 0,9 miljard euro. Lees meer bij Spiegel Online en het Statistisches Bundesamt

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Economie':

Duitsland wordt traag en oud

Duitsland wordt traag en oud

Duitsland vergrijst sneller dan veel andere Europese landen. De economische gevolgen daarvan zijn ingrijpend, aldus econoom Brzeski.


Lees meer

E-auto centraal op autobeurs IAA

E-auto centraal op autobeurs IAA

De autoshow IAA in München geeft een hoofdrol aan de e-auto, maar de modellen waarvan de Duitse merken het moeten hebben, hebben nog steeds een verbrandingsmotor.


Lees meer

Staken voor meer schulden

Staken voor meer schulden

De grote vervoersstaking onderging Duitsland vorige week gelaten. De vraag is of dat zo blijft als de looneisen economische gevolgen krijgen, schrijft econoom Brzeski.


Lees meer

Kapiteinsarmband

Kapiteinsarmband

De Duitse economie gaat de komende jaren door een serieuze, structurele transitie, waarschuwt econoom en columnist Carsten Brzeski.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger