Duitslandweb logo Duitslandweb

Duitse economie in 2018 weinig gegroeid

Kort nieuws - 15 januari 2019 - Auteur: Redactie Duitslandweb

De Duitse economie is in 2018 duidelijk langzamer gegroeid dan in voorgaande jaren. Dat maakte het Statistische Bundesamt, het Duitse CBS, vandaag bekend.

De economie groeide het afgelopen jaar met 1,5 procent, de zwakste toename in vijf jaar. In de twee voorgaande jaren steeg het bruto binnenlands product (bbp) nog met 2,2 procent per jaar. 

Een belangrijke oorzaak van de zwakke groei was de tegenvallende export, mede veroorzaakt door het handelsconflict met de Verenigde Staten. Ook problemen in de belangrijke auto-industrie speelden mee. Door de overschakeling naar een nieuw uitstoot-testsysteem ging de productie van voertuigen omlaag.

Ondanks de zwakkere groei in 2018 groeide de Duitse economie voor het negende jaar op rij. Lees meer bij Die Welt en Tagesschau

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Economie':

Soapserie 'investeren met de schuldenrem'

Soapserie 'investeren met de schuldenrem'

Wat een misdaadserie gemeen heeft met de Berlijnse politiek legt econoom Carsten Brzeski uit in zijn nieuwe column.


Lees meer

De Duitse e-auto wacht op de parking

De Duitse e-auto wacht op de parking

Voor de Duitse autosector zijn de gouden jaren achter de rug, schrijft econoom Brzeski. De Duitse automakers gooien het roer om.


Lees meer

Duitsland wordt traag en oud

Duitsland wordt traag en oud

Duitsland vergrijst sneller dan veel andere Europese landen. De economische gevolgen daarvan zijn ingrijpend, aldus econoom Brzeski.


Lees meer

E-auto centraal op autobeurs IAA

E-auto centraal op autobeurs IAA

De autoshow IAA in München geeft een hoofdrol aan de e-auto, maar de modellen waarvan de Duitse merken het moeten hebben, hebben nog steeds een verbrandingsmotor.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger