Duitslandweb logo Duitslandweb

Duitse economie in 2018 weinig gegroeid

Kort nieuws - 15 januari 2019 - Auteur: Redactie Duitslandweb

De Duitse economie is in 2018 duidelijk langzamer gegroeid dan in voorgaande jaren. Dat maakte het Statistische Bundesamt, het Duitse CBS, vandaag bekend.

De economie groeide het afgelopen jaar met 1,5 procent, de zwakste toename in vijf jaar. In de twee voorgaande jaren steeg het bruto binnenlands product (bbp) nog met 2,2 procent per jaar. 

Een belangrijke oorzaak van de zwakke groei was de tegenvallende export, mede veroorzaakt door het handelsconflict met de Verenigde Staten. Ook problemen in de belangrijke auto-industrie speelden mee. Door de overschakeling naar een nieuw uitstoot-testsysteem ging de productie van voertuigen omlaag.

Ondanks de zwakkere groei in 2018 groeide de Duitse economie voor het negende jaar op rij. Lees meer bij Die Welt en Tagesschau

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Economie':

Ambitie

Ambitie

Duitsland moet op economisch vlak veel meer ambitie hebben, vindt Carsten Brzeski. En niet net als zijn zoon 'lekker chillen op de bank'.

Lees meer

Ein bisschen Rezession

Ein bisschen Rezession

Terwijl een recessie in de verte opdoemt, kijken Duitsers de andere kant op, ziet columnist Carsten Brzeski. Naar Helene Fischer.

Lees meer

Wakey, Wakey

Wakey, Wakey

Duitsland moet wakker worden, betoogt econoom Carsten Brzeski. Hoog tijd voor hervormen en investeren.

Lees meer

Het dieselbusje

Het dieselbusje

De vriendin van Merlijn Schoonenboom wilde een Volkswagen-busje. Het leidde tot een verwarrende zoektocht en steeds politiekere gesprekken.

Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger