Duitslandweb logo Duitslandweb

Opstartproblemen bij verkoop Deutschlandticket

Kort nieuws - 2 mei 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb

De website van Deutsche Bahn was maandag en dinsdagochtend overbelast vanwege de grote vraag naar het nieuwe Deutschlandticket, dat sinds gisteren geldig is in het Duitse regionale openbaar vervoer. Zie update aug. 2023 onderaan dit bericht

Het Deutschlandticket, waarmee mensen voor 49 euro per maand vrij door Duitsland kunnen reizen, kon tijdelijk niet worden gekocht via de website van DB. Gebruikers meldden ook problemen met DB-app. Te veel mensen wilden op hetzelfde moment het ticket bestellen, stond op de website. Minister van Verkeer Volker Wissing (FDP) uitte maandag kritiek op de digitalisering bij de regionale openbaar vervoersbedrijven en vindt dat online verkoop in de toekomst beter moet. 

Het Deutschlandticket, ook 49-euro-ticket genoemd, is een digitaal en maandelijks opzegbaar abonnement. Sinds 1 mei kan er onbeperkt mee gereisd worden in regionale en lokale bussen, trams en treinen in heel Duitsland en op sommige trajecten in de Duits-Nederlandse grensstreek. Afglopen maand werden al ruim drie miljoen tickets verkocht, meldde de VDV, de Duitse vereniging van transportondernemingen. De VDV en Deutsche Bahn gaan ervan uit dat zo'n 17 miljoen mensen voor een Deutschlandticket zullen kiezen.

Het 49-euro-ticket kwam na veel politieke discussie tot stand en wordt gefinancierd door de centrale overheid en de deelstaten. Het doel is om met een goedkoper abonnement meer mensen te motiveren het ov te pakken in plaats van de auto. Lees meer bij Tagesspiegel

Update augustus 2023: Reizigers kunnen het Duitslandticket sinds begin deze maand ook in Nederland aanschaffen, via de glimble-app, de reisapp van vervoerder Arriva. Lees meer op regionale site L1

Reacties

Otto Moison - 28 juli 2023 15:27

Ook met creditcard loopt het vast in de HVV App, als je op de blauwe “ pay nog” toets drukt gebeurd er vervolgens niks meer…
Het lijkt dat zowel de Duitse als Nederlandse organisaties er niet veel zin in hebben dit abonnement te verkopen

Reageer
Jarl Sleutels Otto Moison - 10 september 2023 17:48

Omdat mijn zoon op kamp ging naar Duitsland, ticket aangevraagd en bevestiging van reservering gehad en nooit een ticket. Dag voor het vertrek een 2 e aanvraag gemaakt, dom achteraf. Volgende dag gebeld over de aanvraag en het contractnummer ontvangen. Beide contracten eind augustus opgezegd, nog steeds word er geld afgeschreven terwijl ik de bevestiging van opheffen van de contract heb gehad. Meerdere malen bellen, emailen en nog steeds word er geld afgeschreven.

Leo Van der Lande - 28 mei 2023 03:44

Ja inderdaad,bij lukt het ook niet via de DB app. Dan maar paypal nemen en het via de hvv proberen.

Reageer
Herbert Leo Van der Lande - 7 juli 2023 16:35

Ik heb een ticket voor Juli, maar nog niets betaald. Ik ben deze maand een week in Duitsland. Verder lukt het niet het doorlopende abonnement af te zeggen. Dit moet vóór de tiende van deze maand gebeuren.

martell Leo Van der Lande - 31 mei 2023 20:53

mijn ticket begint morgen , ik heb het via hvv switch app besteld , alles werkte prima goed geregeld , er is ook een vakje waar ,je ticket kan annuleren !! prima app ., succes .,

Hans - 24 mei 2023 16:08

Inderdaad lukt het mij ook niet met de DB Navigator app. Telefonische hulp zei dat ik de BICcode had moeten invoeren maar op de app stond dat dat niet nodig was bij een Sepra. Hoe dan ook, he werkte niet. Gelukkig werkte de HVV switch app wel. Eerst niet met mijn creditcard maar latere wel met paypall.
Een heel gedoe allemaal waar opvalt dat niemand precies kan vertellen hoe het nu allemaal zit. Je moet moet het zelf met trial en error maar uitzoeken.

Reageer
Evads Hans - 31 juli 2023 17:23

heb je ook gevonden hoe je kan annuleren als je enkel een abo voor 1 maand wil ? ik heb net mijn aankoop gedaan maar vind nergens hoe ik kan annuleren. wel voor gewone tickets maar niet voor het deutschland ticket. wie kan helpen?

Kees Plaizier - 22 mei 2023 19:25

15 mei 2 tickets gekocht met mijn creditcard. Vanochtend werd afgerekend. Het systeem leek op hol geslagen: ik ontving in de app 6 tickets, 1 voor mijzelf en vijf voor mijn vrouw. Mijn creditcard werd belast voor 6 tickets. Ik ontving ca. 40 maal een mail waarin stond dat de betaling was mislukt. De ticket voor mijn vrouw is in de app geblokkeerd, maar gek genoeg staan er wel vijf tickets voor haar in de app met QR-codes, onder verschillende nummers. Nog geen reactie van vervoerbedrijf.

Reageer
Kees Plaizier Kees Plaizier - 23 mei 2023 19:46

De tickets heb ik gekocht in de D-Ticket App. Je kunt hier tickets voor anderen aan toevoegen.

Piet Oostlander Kees Plaizier - 23 mei 2023 15:55

Waar heb je de tickets gekocht Kees? In de hvv app kun je maar 1 ticket per app bestellen. Elke reiziger moet dus zijn eigen app hebben.

Piet Oostlander - 12 mei 2023 13:01

Martell: de hvv switch app

Reageer
martell Piet Oostlander - 14 mei 2023 12:26

ik denk dat ik ,bij de hvv de ticket gaat bestellen !! bij DB is , is nu technische storing een eeuwigheidje ,geworden !!!?
en later als ik wil de ticket annulieren ,dan zou de mogelijkheid ,daar bij die app zijn ,wij zien het well !!? laaste zomer heb ik met de 9 euro ticket ,goed door kunnen reizen ,in deutschland ,maar 49 euro per maand is toch een koopje !! een retourtje ARNHEM - DUSSELDORF met de abellio trein kost 31,50 en dat is de goodkoopste !!?

Piet Oostlander - 11 mei 2023 23:32

Maan: mijn ticket gaat pas op 1 juni a.s. in. Als ik mijn ticket oproep in de app zie ik onderaan de pagina: “ cancel ticket “ staan. Ik weet niet wat ik op 1 juni zie als het ticket is ingegaan. Ik neem aan dat jouw ticket reeds ingegaan is maar zie jij nergens een mogelijkheid om het ticket te stoppen? Of heeft iemand anders een idee?

Reageer
Hans ter Veer Piet Oostlander - 19 mei 2023 20:10

Wanneer je de intentie hebt, zoals ik, om deze slechts voor 1 maand te boeken, dan moet je 'm tussen 1 en 10 juni CANCELEN. Doe je dit niet, dan betaal je ook voor juli.

martell Piet Oostlander - 12 mei 2023 09:33

welke app heb je het over ?

timmer - 8 mei 2023 12:31

Ik heb dezelfde ervaring en zowel de DB en de VRR weten niet hoe dit op te lossen. App geeft aan: Technische fout, maar wat die fout is kan niemand mij vertellen. DB laat zich wat service betreft van hun slechtste kant zien. Vooral onkunde en onwil en onvriendelijk personeel. En dan ben ik nog persoonlijk naar Duisburg gereist. (Met de auto de binnenstad in)

Reageer
Rex Everhard - 5 mei 2023 15:28

De oplossing van het kopen van het Deutschland-Ticket via de HVV swicht app werkt vlekkeloos , met je creditcard. Prima tip Piet

Reageer
Wim Bomhof - 4 mei 2023 21:16

Helaas heb ik heden (4 mei) dezelfde ervaring. Banknummer (ING) ingevoerd, De BIC-code van mijn bank ingevoerd, en toch een foutmelding. Misschien een overbelast systeem? Overigens heb ik een andere vraag: als ik weer van het abonnement af wil, hoe gaat dat dan in z'n werk?

Reageer
Maan Wim Bomhof - 9 mei 2023 21:05

Hoi Piet ik heb nu het ticket gekocht via Hvv switch app en dit is gelukt. Alleen hoe zeg ik deze weer op in de app.

Piet Oostlander Wim Bomhof - 4 mei 2023 22:43

Wim, je moet de hvv switch app downloaden. Hvv is een verkeersbureau in Hamburg. Hier kun je het Duitsland ticket kopen en afrekenen met creditcard of paypal. Het is een digitaal ticket. Het is een abonnement. Tot de 10e dag van de lopende maand kun je dit abonnement opzeggen per de 1e van de volgende maand. Succes!

Piet Oostlander - 3 mei 2023 22:31

Het lukt me niet om met een Nederlands banknummer het ticket te bestellen. Ik krijg dan een foutmelding. Ik heb in mijn DB account wel mijn creditcardnummer vermeld. Echter heb ik niet de mogelijkheid om deze te gebruiken om te betalen. Mijn vraag: hoe kan ik als Nederlander het 49 euro ticket via DB.de bestellen. Of kan het niet?

Reageer
ad de beer Piet Oostlander - 14 mei 2023 19:09

Probeer al weken een ticket te kopen met ing rekening. Ze gaan nu aan de hand van screenprints de fout zoeken.
HVV loopt vast omdat PayPal een creditcard wil en ik niet.

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Maatschappij':

Israël-kritiek is taboe in Duitsland

Israël-kritiek is taboe in Duitsland

Kritiek uiten op Israël of solidariteit tonen met Gaza is lastig in Duitsland. Wie dat wel doet, wordt al snel antisemitisme verweten, laten recente voorbeelden zien.


Lees meer

Proces tegen Reichsbürger Prinz Reuß begonnen

Proces tegen Reichsbürger Prinz Reuß begonnen

De groep rond Prinz Reuß werd in december 2022 gearresteerd en bleek uitgewerkte plannen te hebben om de regering omver te werpen.


Lees meer

Warum, wieso: fietsen Duitsers zo vaak op de stoep?

Warum, wieso: fietsen Duitsers zo vaak op de stoep?

Regels voor fietsen in Duitsland zijn een chaos. Geen wonder dat je ook fietsers op de stoep tegenkomt.


Lees meer

Rechter: Veiligheidsdienst noemt AfD terecht verdacht

Rechter: Veiligheidsdienst noemt AfD terecht verdacht

De veiligheidsdienst heeft nu meer middelen om de AfD in de gaten te houden.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger